Destiny - Alfa előzetes


Megnéztük mi fán terem ez a Destiny.

Bungie. Egy név, ami összeolvadt Master Chief nevével. Egy olyan cég, amely nagyszerű látványvilágot képes megalkotni. Ezt már régen bizonyították amellett, hogy játékot is tudnak csinálni. Az FPS műfajban már rendelkeznek elég tapasztalattal, úgy döntöttek, hogy valami egészen újba vágják bele a fejszéjüket. Ez pedig maga a Destiny. Egy MMOFPS egy ő általuk megálmodott világban.


Három karakterfajta közül választhatunk a menübe lépést követően, ez a Titan, a Hunter és Warlock. Mindegyik máshogy néz ki, más képességekkel rendelkezik és más mennyiségű találatot bír el. Titan a legszívósabb, míg a Warlock a leggyengébb. A Titan használja a nehéz fegyvereket, a Hunter amolyan lopakodós karakter. A lopakodó képesség igaz a Warlock-ra is, pluszba mágikus képességekkel is rendelkezik, de lomhább. Miután kiválasztjuk a kívánt karaktert, jön a testreszabás. Ne egy Saints Row szintűre gondoljunk! Elsőnek eldönthetjük, hogy embert, Awoken-t (kék ember) vagy Exo-t (robot) akarunk viszontlátni a képernyőn. Természetesen mindhárom fajnál választhatunk az erősebbik vagy a gyengébbik nem közül. Testre szabhatjuk az arcunkat, hajunkat, bőrünket, szemünk-szánk színét, adhatunk sérüléseket (robot esetében festéseket). Mind a három karakterfajtának kettő fő képessége van.

Egy rövidke köszönetnyilvánítás után a Földön találjuk magunkat a hideg, a nap utolsó sugaraival megvilágított jó öreg Oroszországban. Kapunk egy narrátort, Ghost-ot, aki a Föld múltjáról mesél és elmondja milyen küldetés vár ránk. Ez a narrátor nem más, mint a Trónok Harca Tyrion Lannister-e, Peter Dinklage. Ha esetleg elakadnánk a küldetésünkkel vagy nem találjuk merre is kellene mennünk a touchpad lenyomásával előhívhatjuk a „Nav módot” (magát Ghost-ot), egy érdekes alakú mini robotot, ami (vagy aki?) kinyit ajtókat, tanácsokat ad nekünk. Ezen felül járművet is "idézhetünk" (egy klassz Star Wars kinézetű motort) vagy visszamehetünk a pályaválasztó képernyőre. Ha már itt tartunk, a bétában két fajta pálya válaszható. Egyik a „Tower”, ahol más játékosokkal találkozhatunk, vásárolhatunk felszereléseket. A másik a fentebb említett Föld, azon belül is két pontot érhetünk el a játék elején. Nagyobb szint -> több lehetőség, több pálya.


Az egyjátékos módban hárman játszhatunk. A fő fizetőeszköz a Glimmer. Ezen kívül van a „Vanguard Marks”, amiből legendás fegyvereket, páncélokat vásárolhatunk és a „Crucible Marks”, ami szintén ugyanezt a célt szolgálja, csak ezt többjátékos módban kaphatunk. Későbbiekben az alapfelszereléseinken kívül fejleszthetjük a motorunkat és az űrhajónkat is.

A többjátékos módban pedig 12-en harcolhatunk egymás ellen. Az egyetlen elérhető mód a capture the flag. Három zászló van a pályán, amiket el kell foglalnunk. Amelyik csapat több pontot szerez az idő lejárta előtt, az nyer. Járműveket is használhatunk a meccs alatt, amiket elég nehéz megsemmisíteni egy mezei fegyverrel. A meccs elején jó párszor emiatt haltam meg, sok golyó kell bele, hogy felrobbanjon, viszont ő hármat lő és fekszek. Érdemes minél többet játszani az egyjátékos móddal, hiszen ugyanazt a karaktert használjuk egy-és többjátékos módban is. Ezért nem ajánlom, hogy egyből a multiba ugorjunk bele, mivel egy jóval nagyobb szintű, tapasztaltabb játékos könnyűszerrel megölhet minket.

A Bungie egy új motort írt a Destiny alá, ami remekül jeleníti meg ezt a gyönyörűen megtervezett világot. A grafikára semmi panasz nem lehet, a textúrák tűélesek, recét se véltem felfedezni. Amit negatívumként tudok felhozni, az az fps. A cél ennél a játéknál sem a 60 volt, hanem csak 30, amit elég sokszor nem bír tartani. De mivel a játék alfa stádiumban, ezért ezen biztos javítani fognak, lehet hogy már a béta verzióra.
Hangügyileg csak egy dologba tudnék belekötni, az pedig a többjátékos módbeli narrátor. Minden egyes zászló elfoglalásról értesít minket, ami könnyen 15-20 másodperceként bekövetkezik, a meccs végére az agyamra ment. De lehet ezzel csak én vagyok így.


Hogy mit gondolok a játékról? Ez a játék nem alfa. Semmi grafikai vagy egyéb hibával nem találkoztam, egy alfa szoftver nem ilyen, hanem hibákkal teli. Ez inkább egy jó marketingfogás, hogy jobban el lehessen adni.
A jövő hónapban induló béta biztosan jóval több felszerelést, küldetést fog tartalmazni, talán kijavítják az fps eséseket is. Eddig is érdekelt a játék, de ez után még jobban. Várom a megjelenést, mert ebben a játékban olyan sok potenciál rejlik, ami hosszútávra le tudja kötni az embert.

Preview
 AAz első igazi MMO lehet konzolokon egy olyan a Bungie által megálmodott világban, amely rengeteg potenciállal rendelkezik, mindezt gyönyörű körítésben.

Összes oldalmegjelenítés