Alien: Isolation - Tizenöt órás folyamatos rettegés

Tárazhatunk pelenkából...

Ezt állítja Gary Napper játéktervező, aki az Angry Joe Shownak adott interjújában beszélt a játék hosszáról, és magáron az idegenről is.

Napper szerint a játékban a történet csak egy útmutatás, amelytől eltérhetünk azzal, hogy visszatérünk a már régebben meglátogatott helyszínekre, azaz röviden: a játék nem teljesen lineáris. Természetesen nem csak azért térhetünk vissza, hogy tovább borzoljuk az idegeinket, hanem a már felfedezett területeken újabb felszerelést vehetünk magunkhoz, újabb útvonalak tárulhatnak fel, valamint újabb rejtélyek is megoldásra várnak majd. Természetesen ezeken a területeken sem leszünk biztonságban, mert az idegen visszafelé is követ majd bennünket.

Napper az idegenről is beszélt pár szóban. Elmondta, hogy néhol muszáj volt némi kompromisszumot kötniük, ugyanis rájöttek, hogy túl okosra csinálták az idegent, amely már a játékélmény rovására ment. Például az lény óvatosabban viselkedik velünk, ha először futunk össze vele, és így lesz lehetőségünk a menekülésre, azonban a későbbiekben megjegyez minket. Ezen kívül érdemes csendben maradnunk, ugyanis a zajt csapunk, akkor rögtön ránk talál, és akkor könnyen a fűbe haraphatunk.

Mi már tűkön ülve várjuk a játékot. És ti?

Összes oldalmegjelenítés