TV ajánló: Underworld-A vérfarkasok lázadása

- Adás időpontja: Augusztus 11.
- Kezdés: 21:20
- Adó: Cool
- Évszám: 2009
- Eredeti cím: Underworld: Rise of the Lycans 
- Stílus: akció, horror
- Játékidő: 92 perc
- Rendező: Patrick Tatopoulus 
- Forgatókönyv: Danny McBride, Dirk Blackman és Howard McCain
- Főszereplők: Michael Sheen, Bill Nighty, Rohna Mitra 


A TV ajánló mai terítékén a már jó ideje népszerűségnek örvendő Underworld széria egyik darabja kerül rövid kivesézésre és ajánlásra. A film készülési sorrendben a harmadik, de idővonalát tekintve inkább a 0.résznek mondható, mert előzményfilm, de az már most leszögezendő, van annyira decens és nézhető mint elődei.

A film jóval az első rész előtt játszódik, és cselekménye központjában a vámpírok és farkasemberek hosszú konfliktusának gyökerei állnak. Ugyanis a lycanok (így hívják utóbbiakat a filmben) a vámpírok szolgái egészen addig, míg egy öntudatosabb fajtársuk segítségével le nem rázzák láncaikat. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy vezetőjük Lucian beleszeret, a vámpírkirály leányába, Sonja-ba, ami csak tovább fokozza az ellentéteket. A háború a küszöbön áll...


A történet nincs agyonkomplikálva, egyszerű, szinte szögegyenesen halad A-ból B-be, a klasszikus akciófilmes narratívát alapul véve. A sorozat rajongóinak szolgálhat némi pluszt és kiegészítést, de nem akarok senkit elrettenteni, a készítők pontosan úgy rakták össze a filmet, hogy laikusok számára is tökéletesen élvezhető maradjon. A színészek közül főleg Michael Sheen és Bill Nighty emelhető ki, utóbbi nagyszerűen játssza a gonoszt. 

A rendező Patrick Tatopoulus tovább vitte az előző két részből már ismerős vizuális megjelenítést, szinte végig sötétben játszódó, mélykék szűrővel ellátott képi világgal dolgozva, de most a történet időkerete miatt még van benne egyfajta nyers, durva földhözragadtság, szemben az első két rész gótikusabb megjelenésével. 92 perces játékidejével a Vérfarkasok lázadása nem fecséreli az időt felesleges időhúzásokkal, szinte minden expozíció, aztán akció. Utóbbi pedig a sorozat híréhez méltóan brutális, és belsőségekkel teli mészárszék, dinamikus tempóban.

Az Underworld: Vérfarkasok lázadása pontosan olyan mint elődjei: egyszerű, nem túl mély, hibákat lehet benne keresni és találni, de kikapcsolódásnak tökélesen megfelel, aki ilyet keres estére, az ebben nem tévedhet nagyot.    
Értékelés
7/10Egyszerű, véres és pörgős zúzda, igényes képi kivitelezéssel. Egyszeri megnézésre tökéletesen ajánlható.
Újabb Régebbi