Hungamer Filmajánló: Underworld: Az ébredés

- Eredeti cím: Underworld 4: Awakening
- Stílus: Akció, horror
- Rendező: Måns Mårlind, Björn Stein
- Forgatókönyv: J. Michael Straczynski, John Hlavin, Allison Burnett
- Főszereplők: Kate Beckinsale

Tisztelt olvasók, azért gyűltünk itt most össze, hogy egy újabb remek film szériát helyezzünk örök nyugalomra. Mely áldozatául esett az erőltetett folytatásoknak, és az elmebeteg Hollywoodi gondolkodás módnak. Én személy szerint imádtam az Underworld előző három részét, spéci gyűjtői kiadásban pihennek most is a polcomon. Ezért a filmért viszont biztos, hogy nem fogok többé pénzt kiadni. Már az előzetes gyanús volt, ugyanis túlságosan jó volt, túl szép volt ahhoz, hogy igaz legyen. Bejött!

Selene a vérfarkas vadász vámpír és hibrid szeretője Michael menekülni kényszerül, mert a két faj háborújába belépett az emberiség is. Akik módszeresen levadásszák őket, és kísérleteznek rajtuk. Mindkettőjüket elfogják, Selene 12 évvel később, egy kutató komplexumban tér magához. Hibernációjából felébredve azonnal megtalálja a ruháját, (12 évig megőrizték neki, milyen aranyosak) és párja keresésére indul.
Hol is kezdjem? A történet mocskosul gyenge, az egész nincs kidolgozva és nincs egy normális csavar sem filmben. Vontatott és unalmas az egész cselekmény, pedig az előző részek feltudtak mutatni ezen a téren is pozitívumokat. Olyan volt, mint egy királycsaládi dráma, csak vámpírok és vérfarkasok szerepeltetésével. Ármány, hátba szúrás, árulás és nem kevés látványos akció. Itt meg gyakorlatilag semmi, egyetlen egy nagyobb csavar van a filmben, de az meg teljesen értelmetlenné teszi az egész mozit. Továbbá semmi hangulata nincs, míg az előző részekben volt nem kevés World of Darkness feeling, ez a 4. rész teljesen kiölte. Minden más pozitívummal együtt.
A színészi játék is egy katasztrófa, Kate Beckinsale is teljesen életúnt, Selene szerepében vergődik, olyan mintha azt se tudná hol van és mit csinál. Néha pucsít ami mondjuk látványos, és nagyon jól áll a testhez simuló ruha, de ennyi. Charles Dance meg elsüllyedhet szégyenében! Mivel vették rá, hogy ebben a hülyeségben szerepeljen? A Trónok Harca 2. évadában pedálozhat, hogy elfelejtsem neki ezt a malőrt!
Az akciók viszont meglepően jók, rendkívül brutálisak, és nagyon jól néz ki. Pörgős, dinamikus, fröcsög a vér ahogy kell. Viszont a CGI, te jóságos szent habakukk! Ilyen undorító animációkkal 2012-ben előállni, hol éltek ezek eddig, szatyorban? Rossz nézni! 70 millió $-ból készült a film könyörgöm, mire tapsikolták el? Mentségére szóljon, a jelmezek és a kézzel épített dolgok nagyon jól néznek ki, tényleg színvonalasak de messze nem kompenzálják a gyenge CGI-t.
Az Underworld 4, az elődei által lefektett alapokat is felrúgja, és teljesen következetlen, tele logikai buktatókkal. A második rész végén Selene megitta Corvinus vérét, a legelső halhatatlanét, mindkét faj őséét. Így gyakorlailag egy megállíthatatlan vámpír istennő lett, aki elég látványosan zúzta atomjaira Marcust, a legelső, legöregebb és legerősebb vámpírt. Na és persze már a napot is bírja. A 4. részben pedig, olyan mint valami kezdő kis vámpírocska, szinte minden gond nélkül kapják el őt és Michael-t az emberek! Ráadásul Michael egy hibrid, tehát mindkét fajnál erősebb, a második részben még a halálból is visszajött, Itt meg kiütik egy gránáttal? Mennyenek már a fenébe! Na meg milyen hülyeség az, hogy az emberek csak úgy levadásszák és begyűjtik a vámpírokat és a farkasokat is! Jó ok spéci fegyverekkel esnek nekik, sokkall fejlettebbek a képességeik. Szuper erő és gyorsaság, szuper érzékek, reflexek. Nincs ez átgondolva renesen. Selene "Nekem semmi bajom a farkasokkal" szövegénél már a tenyerembe temettem az arcomat. Nyilván azért írtotta őket több 100 éven át, mert semmi baja velük, hogyne. És a film hemzseg még az ehhez hasonló hülye, klisés és banális szövegektől.

Február van és máris beleszaladtam egy ilyen szutyok alkotásba. Teljesen fölösleges folytatás, ami nem méltó, hogy az előző részekkel egy lapon emlegessük. Remélhetőleg megbukik, (eddig csak 44 milliót szedett össze, tehát még a befektetett összeget sem hozta vissza) és nem gyalázzák tovább ezt a szériát. Iszonyatos!
2/5
Újabb Régebbi