7554 - Irány Vietnám


Elég fura mostanság ilyen játékról hallani, mert általában mindenki modernkori háborút készít vagy esetleg jövőben játszódót.
A történetről annyit tudni, hogy Vietnámba fog játszódni az első indokínai háború alatt, amit a Vietnámi Nép Hadsereg vívott a deprimáló francia haderővel szemben.
A játék címe elég érdekesre sikeredett, de a fejlesztők nem véletlen adták ezt neki, ugyanis 1954. május 7-ről kapta, amikor a franciák letették a fegyvert Dien Bien Phu-ban és megadták magukat, majd pedig kivonultak az általuk megszállt területről.



Meglehetősen hasonlít a játék a Cod2-re, a helyszínek tisztára olyanok, a hangok egy részét onnan vették ki és az egész játék alatt érezni a CoD2 feelinget. Én már kipróbáltam a demót és azt kell, hogy mondjam nem rossz, de nem is olyan jó. A játék lényege, hogy meg kell védeni egy bizonyos helyszínt, tartani kell a pozíciónkat. Kb 5-10 percig ott állunk egy helybe és folyamatosan jönnek minden irányból az ellenfelek és miután sikeresen megvédtük, azután pár méterrel arrébb megyünk és ismét védünk, ez megy megállás nélkül. Egy idő után ez nagyon monoton lesz, de ha csak 2 órás a játék akkor még elmegy.


Megjelenés Vietnámban december 16-án, míg Amerikában februárban valamikor. Sajnos európai megjelenésről nem esett szó. A játék elég olcsón lesz beszerezhető, csekély 12 dolláros áron.
Újabb Régebbi