Warriors: Legends of Troy - ELŐZETES


Remélhetőleg minden játékos ismeri a trójai háborúról szóló legendás történetet, amelyben egy asszony szerelméért tört ki a háború a két fél, a görög városállamok és a kis-ázsiai térségben elhelyezkedő Trója között. Amennyiben a kedves Olvasó még nem ismerné a történetet, az sürgősen olvassa el az Illiász című remekművet Homérosztól, hiszen előzetesünk alanya éppen arra az eposzra épül. Vélhetőleg a gimnáziumokban még most is kötelező anyag, mint a nyári szünidőkre szánt olvasmányok keretében. Vagy vérfrissítésnek ajánlanám, hogy nézzétek meg a Trója című szuperprodukciót Brad Pitt és Eric Bana főszereplésével készült kalandfilmet. Nagyjából a lényeget ki lehet szűrni a Wolfgang Peterson rendezte filmből is.



A Tecmo Koei gondolt egy merészet, játék formájába önti a trójai háború dicsőséges cselekedeteit. A játék Warriors: Legends of Troy címen fog futni, ami kizárólag PS3-ra és Xbox360-ra fog megjelenni még idén ősszel, valamikor november környékén. Sajnos még pontos megjelenési dárumot még nem tudunk, de amint lesz információnk róla azonnal megosztjuk veletek. A teljes produktumban számtalan heroikus hős lesz játszható, csak hogy soroljunk fel néhányat: elérhető lesz többek között a legyőzhetetlen Akhilleusz, Hector, az Amazonok királynője, Panthesilea valamint Paris is.



A játék legnagyobb erőssége, hogy a nagy háború előtt oldalt választhatunk. Lehetőségünk lesz a görögökkel valamint a trójaikkal is végigjátszani a sztorit. Pl ha Akhilleuszt választjuk hősünknek, akkor természetesen Trója ellen indulunk, és ugye bár Akhilleusz legendásan arról volt híres, hogy nem lehetett megölni, az istenek kegyei egyetlen egy gyengepontot adtak neki, csak és kizárólag a bal sarkát lehet megsebezni, amibe bele is hallhat szegény, ha mégis sikerülne az egyik ellenségnek... A fejlesztők ezt a részét is áthozták a mitológiából, így nemes hősünkkel látványosan beleverődhetünk akár egy egész szakasz hoplita egységekbe és kaszabolhatjuk kedvünk szerint 300 módra. Igen, a készítők nagyjából a 300 spártai harcmodorát is átültették programjukba. A harcrendszer különböző kombókból fog állni, pl lehetőségünk van az X és Y gombokkal látványos csapásokat mérni ellenfelünkre, a B-vel pedig előreprogramnozott kivégzéseket hajthatunk végre. Az ellenségeink által elejtett fegyvereket pedig lehetőségünk lesz felvenni, és addig harcolhatunk vele, amíg el nem „használódott”. A harcban majd lehet aktiválni a Lock On rendszert, mely könnyen megsegítheti támadásunkat, főleg ha hátulról kívánunk megtámadni a szerencsétlenül járó ellenfeleket. Tehát nagyon véres játék elébe nézünk.



A Warriors: Legends of Troy játékkal a kiadó arra törekszik majd, hogy egy könnyed taktikai akciójátékként tudják majd értékesíteni a nyugati illetve az amerikai felhasználók számára. Ezért a gammától nem várhatjuk el, hogy az epikus Illiászt adja alapon minden cselekedetünk. Mint az ókor történeleméért rajongó gamer nagyon izgatottan várom a játék megjelenését, ugyanis az alkotók már tettek már le más görög mítoszokkal foglakozó játékokat, mely vélemyénem szerint a sok próbálkozások végett csak az RTS műfajú Age of Mythologynak sikerült megfelelnie a kitűzött elvárásomnak. Sajnos a Titánok harca című videójáték nem hozta meg a sikert sem a kritikusoknál, sem pedig a játékosoknál. És most a Koei egy alapvetően hack and slash TPS műfajjal próbálja megváltani a játékos társadalmat. A készítők mint köztudott a Dynasty Warrirs franchisezal már bizonyítottak, így epekedve várom majd a játék teljes formáját év végén, de azért mégis bennem a félsz is egy kicsit.



A játékot egyébként a Tecmo Koei még az idei E3 alatt jelentették be, igaz meglehetősen zárt körűen bántak az ígéretes produktumukkal. Mike Bond vezető designer szerint egy lényegében epikus csatákat felvonultató akció hack and slash játékra számíthatunk. Tulajdonképpen a játék stílusa nagyon hasonlítani fog a God of War játékokra valamint az X-Men Origins Wolverine kaszabolásaira, amelyek nagyon brutálisak és véresek lesznek. Az úri ember még az EA által publikált Dante’s Infernóval is példálózgatott. A készítők olyan címekhez hasonlították a Legends of Troyt, mint a nagysiekrű 300, a Róma, a Sparatcus: Vér és homok. Garantáltan állítják, hogy ezeknek a felsorolt címeknek az alap hangulatait a játékos megkapja.



A játék sztorija természetesen a gyönyörű Helena, a trójai király valamint Akhilleusz (mint választható főkarakter) körül fog majd alapulni. Bond megerősítette, hogy jól kidolgozott részletes történetre is számíthatunk, amely a 10 évig zajló trójai háború legfontosabb eseményeit fogják felvázolni meglehetősen hangulatos akciójelenetekkel karöltve a tisztelt játékosnak. Mind ezek mellett helyt kap az általam nagyra becsült görög mitológia is, így az istenek is valamilyen formában szereplői lesznek a produktumnak. Lehetőségünk lesz, ahogy a görögök kifosztják és porig rombolják Trója városát, valamint a legendás Trójai faló küldetésén is ott lehetünk a befejezés utolsó mozzanataiban, amit a görög király a fortélyos Odüsszeusszal rendeltetett el, mint tisztelgő ajándékot Hector halálhírére a fiát gyászoló trójai királynak, holott ugye egy nagy csapda lett...



A Tecmo Koei nagy reményeket fűz legújabb játékukhoz, a Warriors: Legends of Troy-hoz, ha sikeres lesz játékuk, akkor egy új kor kezdődhet a játékosok számára, amit a nyugati társadalomra próbálnak majd rásózni. A teljes produktum idén ősszel robban be a boltok polcaira PS3-ra és Xbox360-ra. PC verzió sajnos nem készül.

Összes oldalmegjelenítés