A Microsoft számos stúdiót zár be, hogy a Bethesdával jobban együtt működhessenek

Az IGN forrásai szerint a Microsoft váratlanul zárta be a Redfall játékot fejlesztő Arkane Austin stúdiót, és szüneteltette a projektet, pont azon a ponton, amikor egy kiadásra kész nagy frissítés állt volna a sorban, amely további tartalmakat is hozott volna az év folyamán a vitatott sorsú videojátékhoz.

A jelentés szerint az offline mód, amely lehetővé tette volna a játékosok számára, hogy internetkapcsolat nélkül is élvezhessék a játékot, egy májusi frissítés részeként került volna kiadásra. Ez a funkció a közösség által régóta várt megoldás lett volna az állandó online jelenlét követelményére, amely a Redfall bemutatása óta folyamatosan viták tárgyát képezte a rajongók körében. Mert hogy van neki, a népszerűtlenség ellenére is.

Az offline mód hiánya komoly aggodalmakat vet fel a játék jövőbeli játszhatóságát illetően, hiszen ha a szervereket leállítják, a Redfall gyakorlatilag használhatatlanná válhat.

A Redfall hivatalos Twitter-oldalán közzétett közlemény szerint a játék szerverei továbbra is elérhetők maradnak, bár új frissítések nem várhatók és többé nem fogják támogatni a vámpíros projektet. Azonban a játék körüli korábbi ígéretek megszegése miatt a közösség bizalmatlansággal fogadja ezt a bejelentést.

Az IGN információi szerint a Hero Pass tartalom, amely a játék magas árú Bite Back Edition kiadásának része volt, még fejlesztés alatt állt, és Halloween tájékán jelent volna meg. A fejlesztők bejelentették, hogy valamilyen kompenzációt terveznek azok számára, akik már megvásárolták ezt a most törölt tartalmat, de a részletek egyelőre nem ismertek.

A Microsoft több más stúdiót is bezár, beleértve az Arkane Austint és a Hi-Fi Rush fejlesztőjét, a Tango Gameworks-t, ami a fejlesztőket is váratlanul érte. Az Alpha Dog Games mobil stúdiója is bezárásra kerül, míg a Roundhouse Studios csapata a The Elder Scrolls Online fejlesztőjével, a ZeniMax Online Studios-szal egyesül.

A Microsoft döntését, hogy bezárja többek között az Arkane Austin és a Tango Gameworks stúdiókat, egy stratégiai átrendeződés motiválta, amely a nagy hatású címekre való összpontosítást és a Bethesda portfóliójába történő további befektetéseket jelenti. Matt Booty, az Xbox Game Studios vezetője által küldött e-mail szerint a vállalat a “címek és erőforrások újrapriorizálását” hajtotta végre, amelynek keretében néhány csapatot más csapatokhoz rendeltek át, és ennek következtében néhány kolléga elhagyja a céget.

A Microsoft célja, hogy a Bethesda hosszú évtizedek alatt gondozott, blokkbusterekkel és szeretett világokkal rendelkező portfóliójába további befektetéseket eszközöljön, és új címeket építsen ki. Ez azt jelenti, hogy a vállalatnak át kell tekintenie az üzleti lehetőségeket, és azokat kell kiemelnie, amelyek a legjobban pozicionáltak a sikerre.

Ez a döntés természetesen meglepte (jogosan) a többi fejlesztőket is, és jelentős leépítésekkel jár, bár a Microsoft nem közölte, pontosan hány munkatárs érintett ebben a szívszorító ügyletben. 

A Redfall játék fejlesztésének befejezésével a Microsoft megszakította a játékra ígért frissítéseket, beleértve az offline módot és az új karakter DLC-t is. A játék és annak szerverei azonban továbbra is elérhetők maradnak a játékosok számára, és emiatt nem kell aggódniuk.

Újabb Régebbi