Starfield - Todd Howard: Fejleszd a PC-t

Ha eddig gondjaid voltak a Starfield futtatásával PC-n, Todd Howard játékigazgató szerint lehet, hogy fejlesztened kell, mivel a videojátékot már optimalizálták.

Bloomberg interjúban Howardnak és Phil Spencernek számos közönség által feltett kérdést tettek fel, amelyek közül az egyik egyszerűen csak annyi volt: 

"Miért nem optimalizáltátok ezt a játékot PC-re?".

"Megtettük, remekül fut" - válaszolta Howard, miközben Spencer a háttérben mosolygott. "Ez egy next-gen PC-s játék. Tényleg erőltetjük a technológiát, szóval lehet, hogy frissítened kell a PC-det ehhez a játékhoz, de rengeteg nagyszerű dolog van benne, és a rajongók fantasztikusan reagálnak rá."

Howard válasza meglepő lehet egyesek számára, hiszen az elmúlt héten, miközben a játékosok belevetették magukat az új Bethesda-RPG-be, számos olyan poszt bukkant fel az interneten, amelyben a játékosok PC-s teljesítményproblémákat jeleztek. 

A Starfield Steam közösségének egyik topikjában az egyik játékos azt állította: "Ha a grafikai beállításokat alacsonyra állítom, minden beállításnál 1080p felbontásnál, akkor is állandó szaggatást, képernyőszakadást, FPS csökkenést kapok, és a képkockasebességem 40 és 55 FPS között ingadozik. A számítógépem a játékhoz ajánlott specifikációk felett van. Valami nagyon nincs rendben ennek a játéknak a teljesítményével."

A cikk írásának időpontjában azonban a Starfield "nagyon pozitív" értékeléssel rendelkezik a Steamen, mivel az értékelések 83%-a pozitív. Tegnap (szeptember 6-án) a játéknak sikerült több mint egymillió egyidejű játékost összegyűjtenie PC-n, Xbox Series X|S-en és a Game Pass-on - bár a pontos számot platformonként nem hozták nyilvánosságra, az adatok szerint a Steamen mindösszesen 269 177 volt a csúcs. Jóval lemaradt a Baldur's Gate 3 mérföldkövéről, hiszen azt egyszerre egy időben több, mint 800 ezren játszották.

Újabb Régebbi