Renfield - Nicolas Cage véleménye Drakula szerepéről

A hollywoodi legenda, Nicolas Cage (Ál/Arc, Con Air, A szikla) véleménye szerint csak idő kérdése volt, hogy eljátssza a Sötétség fejedelmét, Drakulát. Amit kétségtelenül nagyszerűen meg is tesz majd a hamarosan bemutatásra kerülő Renfield című horrorkomédiában. A Total Filmnek nyilatkozva, Cage elárulta, milyen mély kapcsolatot érez a vámpírok urával, és mindig is úgy gondolta, hogy előbb-utóbb ő fog felcsapni az ikonikus karakter szerepében.

"Drakula koncepciója önmagában is kihívást jelent. Már annyiszor megrendezték. Csinálták már nagyon jól, és csinálták már nem túl jól is. Természetesen csodálom Christopher Lee-t, Frank Langellát, Lugosi Bélát és Gary Oldmant. Meg akartam nézni, hogy tudok-e valami újat hozni a karakterbe. És valahogy mindig is tudtam, hogy valamikor meg kell csinálnom."

Cage a hírek szerint a rendezővel, Chris McKay-jel való első találkozását követően azonnal elvállalta Drakula szerepét a Renfieldben, majd pedig a második beszélgetésükre kidolgozta a Drakulához szükséges összes hozzávalót, beleértve a különböző hangot, a mimikát és a gesztust is.

"Visszanyúltam Christopher Lee-hez, ami a beszéd stílusát illeti, de ez tényleg csak egy kiindulópont volt. Ismertem Christophert. A boszorkány évadában játszottam vele egy kis jelenetet, és nagyon kedveltem őt. Sok jót beszélgettünk, és eléggé emlékeztetett az apámra, Augustra."

Nicolas Cage annyira belel élte magát a szerepbe, hogy Drakula vérszükségletét úgy játszotta el, mintha ö maga az "alkohol- vagy heroinfüggőség" berkein belül szenvedne. És ezt az alakitást bizony jó lesz nézni a nagy legendás Oscar-díjas színésztől.

"Sokkal fontosabb, mint hogy az apámtól vagy akár Christopher Lee-től utánozzam, ez tényleg a [Drakula] karakter pszichéjéről szól. A vérfüggőség nem különbözik az alkohol-, heroin- vagy szexfüggőségtől, szóval azon gondolkodtam, hogy ez a vágy hogyan tud valakit sötétebb oldalra kergetni."

Nicolas Cage és Nicholas Hoult mellett a Renfield főbb szereplői Awkwafina (A búcsú, Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája), Ben Schwartz (Sonic the Hedgehog, Az afterparty) és Adrian Martinez (The Secret Life of Walter Mitty, Focus), valamint Shohreh Aghdashloo (Homok és köd háza, The Expanse), Bess Rous (Ghostbusters), James Moses Black (Lansky), Caroline Williams (Ten Minutes to Midnight) és Brandon Scott Jones (Isn't It Romantic).

A Renfield a tervek szerint 2023. április 14-én kerül a mozikba.

Összes oldalmegjelenítés