Destiny 2: Curse of Osiris DLC - Teszt



A játék megjelenése óta rengeteg dolog terjeng a Destiny 2-ről. Sokan elégedetlenek, hogy unalmasak, egyhangúak a küldetések, na meg persze a játék PvP részével is sok a probléma. Kezdeném azzal, hogy a PvP meccsekben való részvételhez mindenképp egy kimaxolt karakterrel kell, hogy bemenjünk, mivel jó magam megpróbáltam kisebb szinten, és levegőt se tudtam venni a meccs közben, szóval ezt így egy kicsit viccesnek éreztem, hogy nincs szint korlát. Ugyan ha egy 280-300 power level környékén levő karakterrel csatlakozol be, akkor viszont már nincs probléma, ugyanis ha ügyesen csinálod a dolgokat, akkor a legdurvábban sebző embereket is könnyedén le lehet teríteni, természetesen ez csak abban az esetben igaz, ha maga a karakterjét nem tudja kezelni, mivel egy tapasztalt Titan-Warlock örzőt nem lehet egy könnyen legyűrni főleg, ha egy Legendary fegyót markolászik miközben téged akar megölni.

Az eddigi tapasztalataim a Destiny 2-vel sajnos siralmasak, ugyanis a kezdeti öröm, amit tapasztaltam hamar átment a már fentebb említett monotonitásba. Rohanj ide, ugrálj ide-oda aztán öld meg ezt az Elite szörnyet és kész a küldetés. Ezt a féle küldetés rendszert legtöbbször Free-to-Play játékokban láttam, ahol még ez "megengedett", de hogy ezt látni egy 60 eurós játéknál is, ott már feltételezem problémák vannak a játék rendszerével is. Ez az egész quest rendszer a játék végéig fog kísérteni, és megmondom őszintén nem tudom mit gondoltak a Bungie-nál, hogy majd egy pár módosítással kielégíthetik a játékosokat az új rész megjelenésével? Jó pár régi Destiny 1 fan pár szóban összefoglalt jellemzését olvastam a Bungie fórumon, akiknek totálisan igaza van, mivel annyit csinált a Bungie a Destiny 2-vel, hogy egy új (megjegyzem az újonnan megjelent Call of Duty: World War 2-nek jobban összerakott története van) környezetet adtak neki, és minden más úgy-ahogy maradt a régi felállásban. Sajnálatos módon az alap Destiny 2-ben nagyot csalódtam, elég vontatott egy pár óra után, maximum a Strike mission-kre éri meg bemenni.


Pár nappal ezelőtt megjelent a játék legelső kiegészítője, ami Osiris, az Utazó egykori tanítványának  megmentéséről szól majd a Vex karmai közül. A fejlesztők megpróbálták minnél jobban megnyújtani a történetet azzal, hogy egy olyan karaktert hoztak vissza a játékba, akiről nem túl sokat lehetett eddig tudni, de hogy megint sikerült belesétálniuk a 22-es csapdájába, az is biztos. Ezek a küldetések is túl nyersre, "rohanj ide, öld meg ezt" stílusúra sikeredtek. Valahogy olyan érzésem volt a DLC bejelentésekor, ami nem mellesleg az alap játék megjelenése után pár nappal történt, hogy nem túl sokat fog letenni az asztalra, és sajnos be is igazolódott a félelmem. A legszörnyűbb az egészben, hogy rengetegen voltak felháborodva, hogy a Bungie szinte alig hozott be újítást a játékba, holott az égen a csillagokat is oda ígérték a playereknek, miszerint ez a játék más lesz, mint az előző része. Nem sikerült még a DLC végére érnem, mivel másfél óra után megesz az unalom, mivel annyira nem tud lekötni az ide-oda való kotlatás. Tény, hogy van Fast Travel meg a Raidekből kapott járgány, amit ráadásul olyan szinten össze-vissza dobál a loot system, azt hittem kitépem a hajam, mire megkaptam a sajátomat. Sokadjára már nem élvezetes végigszenvedni a Raid küldit, az is kb. ugyanabba a kategóriába sorolható, mint a fő, és mellék küldetések: vontatott.


Összegezvén ez a DLC kétes érzéseket hagyott bennem, mivel sokak állítása szerint 3-4 óra hossza alatt végig lehet vinni (ha végignézed az átvezető videókat és nem használod a Fast Travelt mindenhova). Újítást tekintve annyi jött, hogy a max. karakter szint 20-ról 25-re növelődött, és a power levelt 300-ról 330-ra lehet kihúzni (335 is még lehetséges, ha szerencséd volt a Legendary lootokkal), de nem is igazán értettem minek lehet 25-ös szintig felfejlődni, mivel 20-as szinten már minden skilled ki lesz nyitva. Jelenleg 20 euroért lehet megvenni a Battle.net oldaláról.

Review score
 6A legújabb DLC látvány világa még mindig lenyűgöző, de a repetetív küldetések nagyon lehúzzák ezt a rövid kiegészítőt.

Összes oldalmegjelenítés