Planescape: Torment - Komoly az esély egy remasterre

Jó hírek...

A cRPG-rajongók nyálelválasztása nyilván azonnal beindul, ha meghallják a címet: Planescape: Torment. A Black Isle játéka akkor jelent meg, amikor a műfaj éppen reneszánszát élte, és olyan klasszikusok jelentek meg, mint a Baldur's Gate 1-2, vagy az Icewind Dale.

Az utóbbi játékok Enchanted Editionre keresztelt felújított változatát a Beamdog adta ki az elmúlt években. A cég most nagy eséllyel arra célozgat éppen, hogy készülőben van a Planescape: Torment felújított változata.

Az egyik legegyértelműbb utalás a PlanEscape.com nevű weboldal, ahol egy visszaszámláló ketyeg szépen. Valamint a cég a különböző posztjaiban felbukkannak a "Nameless" és a "Got it chief!" kifejezések, amelyeket egy rajongónak nyilván nem kell magyarázni.



A PlanEscape.com forráskódjában található 5 hex karakter található (0x50 0x53 0x54 0x45 0x45), melyek ASCII-be konvertálva a PSTEE karaktereket adják ki, mely megfelel a Plancescape: Torment Enhanced Edition rövidítésének.

A stúdió ráadásul tavaly szerződtette le a BioWare íróját, David Gaidert egy titkos munkára, bár ha bele mernek nyúlni a halálosan imádott játék történetébe, az lehet nem fog tetszeni a rajongóknak.

De minderre hamarosan fény derül, eme mondat leírásának a pillanatában még nagyjából 8 óra van hátra a visszaszámlálásból, tehát helyi idő szerint este 11-kor fog lejárni. A részletekről természetesen holnap beszámolunk majd nektek.

Összes oldalmegjelenítés