Büntetés fog járni Overwatchban az XP farmolások miatt

Vége a farm ilyen módjának hamarosan...

Jeff Kaplan a minap elég hangos nem tetszését fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az Overwatchban a Custom Game menüben sokan kihasználják az XP gyűjtést.

Nem rég elindult az Overwatch Custom Game szerver keresője, ami a remek játékmódokon kívül lehetővé tette a csoportos XP farmolást is, és ezt a Blizzard nem nézi jó szemmel. Az Overwatch feje, Jeff Kaplan kifejezetten tiltja, hogy a játékosok tétlenül ácsorogva XP-t gyűjtsenek. Ennek több részben hangot is adott:

"Sokaknak ez egy szürke területnek tűnik. Hadd fogjam meg ezt a szürkét és csináljak belőle pofon egyszerű fekete-fehéret. Kihasználni inaktivitással a Custom Game vagy bármelyik másik játékrendszert XP farmolásra NINCS rendben."

"Ha csinálsz egy meccset, ami kifejezetten arra biztatja a játékosokat, hogy inaktívan gyűjtsenek XP-t benne, akkor a fiókod kitiltását kockáztatod. Ha csatlakozol egy játékhoz, amiben az a célod, hogy passzívan XP-t gyűjtesz, akkor a fiókod kitiltását kockáztatod. Ne csinálj olyan meccset, aminek az elnevezése akár csak azt sugallhatja, hogy passzívan álldogálni benne oké (legyetek szívesek még viccből sem csinálni ezt), különben azzal is a fiókod kitiltását kockáztatod."

"Ezen a ponton már alkudozok a közösséggel: döntsétek el ti, hogy mi legyen a vége ennek, és váljatok a megoldás részévé. Ha számít nektek, hogy a Custom Gamek adjanak tapasztalati pontokat, akkor segítsetek harcolni a mostani viselkedés ellen. Még csak ne is viccelődjetek ezzel."

Így tehát a játékosoknak meg kell gondolni, hogy szeretnék-e, hogy kikerüljön a játékból ez a funkció, vagy sem. Ez csak rajtuk fog múlni, hogy hogyan használják ezt a funkciót...

Összes oldalmegjelenítés