Mass Effect: Andromeda - Harc bemutató videó

Az Electronic Arts kiadott egy hosszabb lélegzetvételű bemutatót a Mass Effect: Andromeda című játékból, melyben a küzdelmeken, azon belül is a fegyvereken és egyéb harci képességeken van a hangsúly. Ahogy közeledik a premier, a készítők egyre több előzetessel lepnek meg majd minket.


A most kiadott videóban a fejlesztők arról beszélnek, hogy a Mass Effect: Andromeda harcrendszere a gyors folyású, akciódús küzdelmekre épít. A játékos szabad teret kap a mozgásban, köszönhetően a hátra szerelt jetpack készüléknek, aminek segítségével ugrani és lebegni tudunk majd, így elkerülve a lövedékeket és egyéb veszélyeket. A fedezékrendszert is teljesen átdolgozták benne, ezúttal szinte bármi felhasználható lesz majd fedezék gyanánt.

A BioWare elárulta azt is, hogy a fegyvereknek négy csoportja lesz: gyorstüzelő fegyverek, pisztolyok, sörétesek és mesterlövész puskák. Mindegyik eltérő megoldást kínál az ellenfelek kiiktatására: az automata fegyverekkel mozgás közben is jól lehet tarolni, míg aki a közelharcot preferálja, annak a sörétes puskák és pisztolyok jelenthetnek megoldást. Aki pedig a távolból szeret irtani, a mesterlövész fegyverekkel jó messziről elvégezheti a feladatot.


A lőfegyvereken kívül szerezhetünk még különféle kézi eszközöket is, úgy mint kalapácsokat, kardokat és késeket. Előbbivel hatalmasakat lehet majd csapni, míg utóbbiakkal sokkal gyorsabb szúrásokra leszünk képesek. A képességrendszer teljesen nyitott lesz, vagyis nem lesznek megkötések benne. Bármikor átválthatunk egy teljesen eltérő felszerelés és fegyverzet használatára menet közben, ha kellő szaktudással rendelkezünk hozzájuk. 

Az összes képesség fejleszthető lesz, eltérő fejlesztési útvonalakkal és specializációkkal. Erre pedig szükségünk is van, hiszen az ellenfeleket eltérő módszerekkel tudjuk csak legyőzni. Lesznek erősségeik és gyengéik, és ahhoz, hogy ezeket kiismerjük, többféle képességgel kell rendelkeznünk.

A Mass Effect: Andromeda megjelenése március 23-án várható Európában, PC-re, PlayStation 4-re és XBOX One-ra.

Összes oldalmegjelenítés