Mass Effect: Andromeda - Csapattagok és harci profilok

Ahogy közeledik a Mass Effect: Andromeda premierje - már csak egy hónapot kell rá várnunk -, úgy gyorsulnak be egyre jobban a róla érkező információk. A múltkori harci bemutató után most azokkal a karakterekkel ismerkedhetünk meg, akiket magunkkal vihetünk a küldetésekre.


A videóban a csapattársak bemutatásán kívül szó esik még a különféle harci profilokról, melyek alapvetően határozzák meg képességeink hatékonyságát. Minél több pontot költünk el egy bizonyos profilban, úgy erősödik, nagyobb szintűvé válik, ezzel pedig hatékonyabbá teszi képességeinket is. Szintlépéskor a választott képességeknek megfelelően nyílnak meg előttünk a különféle profilok, annak függvényében, milyen stílusban szeretünk harcolni ellenfeleinkkel.


Három fő profil-kategória van, ezek már ismerősek lesznek az előző Mass Effect játékokból: Combat, Tech és Biotics. Ezeken belül hét különféle specializáció közül választhatunk: Soldier, Engineer, Adept, Sentinel, Vanguard, Infiltrator és Explorer. Aki a fegyveres harc híve, annak a Soldier a jó választás, aki biotikus képességekkel szeret harcolni, az Adept a neki megfelelő, míg aki keverné a kettőt, annak ott az Explorer lehetőség.


Képességeink közül tizenkettőt tudunk kiválasztani, hogy a Favorites opción belül négy csoportba osszuk őket, közöttük pedig bármikor tudjunk váltani. Például ha három közelharci képességet teszünk egy csoportba, az jól jön abban az esetben, ha az ellenfelek közel érnek hozzánk. Mellette kiválasztunk hármat, ami a távolsági harchoz jó, és ha közelről már nem jelent senki fenyegetést, akkor csak átváltunk arra és már mehet is a móka.

A Mass Effect: Andromeda megjelenése Európában Március 23-án lesz, PC, PS4 és XBOX One platformokon.

Összes oldalmegjelenítés