Készül a Denuvo új védelmi rendszere

Teljes egészében átírják a Denuvo védelmi rendszerét a készítők, melynek köszönhetően a közeljövőben megjelenő, ezt használó játékok jobban védve lesznek a kalózok próbálkozásaival szemben. Erre azért is van szükség, mivel a nemrég megjelent Resident Evil 7 az eddigi legújabb védelmi technológiát használta, mégis öt nap alatt sikerült azt feltörniük a kalózoknak.


Miután a Resident Evil 7 védelmét ellátó rendszer alig pár nap leforgása alatt megadta magát, sokan azt hitték, hogy a Denuvónak ezzel befellegzett. Ám közben kiderült, hogy a csapat egy teljesen új, az eddigiektől gyökeresen eltérő védelmi technológián dolgozik, amit a DRM legújabb verziójába fognak majd implementálni. Ezt a teljesen  megújult Denuvót fogják használni a közeljövőben megjelenő nagyobb játékok, mint például a Sniper: Ghost Warrior 3.

Arról egyelőre még nincs információnk, hogy a For Honor, a Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands, valamint a Mass Effect: Andromeda is az új Denuvót használná. Viszont annak fényében, hogy a kiadók számára legtöbb bevételt termelő időszak egy játéknak a megjelenése és az azt követő pár hónap, mindenképp a legjobb védelmi megoldást fogják majd alkalmazni.


A Denuvo tavaly sok játéknál látta el megfelelően a feladatát, és bár végül szinte valamennyit sikerült feltörniük a kalózoknak, a Far Cry Primal majdnem egy évig kitartott, míg a Rise of the Tomb Raider esetén is több, mint fél évet vett igénybe, mire megadta magát a DRM. Most, hogy a védelmi rendszer teljesen meg fog újulni, biztosak lehetünk abban, hogy nem fogjuk pár napon belül a torrent oldalakon találni a Denuvóval védett játékokat.

Összes oldalmegjelenítés