Endless Space 2 - Megtudtuk ki lesz az új játszható frakció


Az Endless Day alkalmából az Amplitude fejlesztő csapata (Endless Space, Endless Legend, Dungeon of the Endless) bemutatta, hogy a jelenleg is Early Accessben lévő játékukban kik lesznek az új jövevények. Az Endless Dayről röviden: minden év január 21.-től 25.-ig ünnepli az Amplitude minden játékában a stúdiójuk létrejöttének idejét, ami azt jelenti, hogy:
  • A Dungeon of the Endlessben egy Esseb Tarosh nevű lénnyel fogunk találkozni, aki úgymond a fejlesztőket képviseli, mint krónikás, és ez idő alatt megszerezhetővé válik, mint karakter, ha 3 szintig magunkkal visszük. Az eventhez kapcsolódik egy achievement is, amit csak akkor kapunk meg, ha Esseb-et magunkkal visszük, és elejétől a végéig életben kell tartanunk őt.
  • Az Endless Spaceben is hasonlóképp egy hőst szerezhetünk meg (Emlek Tarosh): új játékot kell kezdenünk modok nélkül, ehhez mindössze ennyit kell tennünk. Az achievement megszerzéséhez viszont Endless fokozaton kell megnyernünk egy játékot.
  • Az Endless Legend különleges hősének megszerzése hasonlít az előbb említett recepthez, ám ráadásként meg kell építenünk az első településünket ahhoz, hogy megkapjuk Eslek Tarosh-t. Az achievement itt kicsit másképp van: az első város megépülése után kapni fogunk egy új küldetést, ami a Day of the Awakening névre hallgat, és miután ezzel végeztetek fogjátok megkapni a vele járó jutalmat.
Az Endless Space 2 új frakciójáról annyit tudni, hogy az első részben már találkozhattak a játékosok velük, ők pedig a Horacio névre hallgatnak. 

Egy rövid videót is mellékeltek a nagy bejelentés mellé, amit itt láthattok:

Összes oldalmegjelenítés