Total War: Warhammer: Új játszható faj érkezik Bretonnia személyében ráadásul ingyen!



Tartalmi bővítés és a játék újbóli kiadása, valamint valószínűsíthető dlc tervek...

A Total War játékok készítője a Creative Assembly az eddig játékainál talán még jobban üti a vasat a Total War: Warhammer játékok kapcsán. A játékot kezdetektől a Games Workshop munkatársai felügyelik kiemelten arra figyelve, hogy a brit játékgyártó által alkotott világ kapcsán a szükségesnél kevesebb pontatlanság érje az igencsak nagy gondossággal megalkotott háttértörténetet.

A játék egyediségét az adja, hogy a korábbi Total Waroktól eltérően itt annyira egyedi népek találhatók, hogy nem nagyon fordulhat elő, hogy két különböző nép azonos kinézetű egységet vegyen igénybe a csatáik során (nyilván azonos népen belül azért akadnak különböző törzsek, városok akik ugyanolyan egységtípusokat használnak). Számomra ez adja a Total War: Warhammer sava-borsát.

A játék készítője pontosan ezt az elemet használja ki amikor is gyakorlatilag a játék megjelenése óta (2016. május) folyamatosan biztosítja az új tartalmat, ami szerencsére nem csak fizetős hanem azért nem elhanyagolható módon ingyenes formában is érkezik. Természetesen a fizetős tartalmak sem maradnak kis a sorból, de ezek meg annyira minőségiek (kivétel a Beastman dlc, amiért azért kapott a CA hideget és meleget egyaránt, de nagy többségben inkább negatív észrevételeket).

Ezúttal sokak örömére ingyenes tartalmi bővítésről számolhatunk be nektek, amihez azért társul egy meglehetősen szokatlan marketing döntés. 2017. februárjában ugyanis végre egyjátékos módban is játszhatóvá teszik a játékban jelenleg többjátékos módban használható Bretonnia frakciót, mely ha nagyon hasonlítani akarnánk leginkább a középkori lovagi Franciaországnak felel meg.

A facebookon történt bejelentés (a CA nagy hangsúlyt fektet a közösségi média alkalmazására, ugyanis rendszeresen híreket, képeket, teasereket közöl a facebook profilján, illetve redditen néhány CA alkalmazott rendszeresen kommunikál az ottani warhammer történetben egyébként igen jártas kommentelőkkel). alapján Bretonia 3 legendás lorddal lesz majd játszható és természetesen számos új egységet is bevethetünk majd az ellenségeinkkel szemben. Természetesen a nép megkapja az ilyenkor megszokott egyedi a népre szabott fejlesztési fát, épületeket, a legendás lordoknak a küldetéseken keresztül megszerezhető legendás tárgyait (melyek egyébként számos előnyük mellett növelik a lordok erejét mindenféle változatos téren). Szóval gyakorlatilag kapunk egy olyan 7. játszható népet amivel totál egyedi lesz nekifogni a világ meghódításának vagy akár tetszés szerint a gonosztól való megvédelmezésének.

A Bretonnia Race Pack névre hallgató frissítés a játékot már birtoklóknak ingyenesen lesz letölthető. A legújabb Total War részt eddig kihagyó játékosoknak egy gyakorlatilag új kiadással kedveskedik a CA. Rendkívül érdekes megoldás, mivel maga a Bretonnia népcsoport ami jár az Old World Edition kiadáshoz amúgy is ingyenes lenne elérhető, mégis a CA úgy döntött, hogy külön megvásárolható lesz a játék ebben a formában is (hogy az eddig meglévő verziót felváltja-e az Old World Edition vagy esetleg olcsóbb lesz mint a normáls kiadás arról még nincs hírünk, de részemről gyanítom, hogy valamit még nem árultak el erről az új kiadásról). Az egyedüli eltérés, amiből a játékot már birtokló játékosok kimaradnak az az Old World Editionhöz járó exluzív novella lesz, melyet a Total War író Andy Hall tollából származik.


A kép elején az eddig megjelent ingyenes tartalmak, szürkével a még érkezők.


Mint említettem fentebb a Warhammer rendszeresen kap frissítéseket és újabb dlc-ket, melyeknek a minősége nagyrészt nem megkérdőjelezhető. Nagyjából havonta érkezik valami újabb tartalom, melyre lassan alapszabályként elmondhatjuk, hogy egy fizetős tartalom mellé a CA mindig gondosan csomagol valami ingyenes ínyencséget (legutóbb például gyakorlatilag egy új legendás lordot  kaptunk Wurrzag az őrült ork sámán személyében egy új frakcióval ráadásul teljesen ingyen!), melyet maximális rosszindulattal se nevezhetünk apróságnak.

A CA Bretonnia bejelentése mellett még azt is közzé tette, hogy idén még  (pontosabban karácsony előtt)  fog érkezni egy fizetős DLC mindenképpen, illetve ehhez  ingyenes tartalmat (Free LC)  is fognak adni, amit azok is megkapnak akik nem fogják megvenni a DLC-t. A legutóbbi teaser kép alapján az új DLC-ben valószínűleg az erdei elfekkel foghatunk bele a Warhammer világ örökös harcaiba és a fenti ingyenes tartalmakat listázó kép alapján (megjelenési sorrendben vannak feltüntetve a free lc-knek nevezett letölthető dlc-k, ergó következtethetünk belőle, hogy mi lesz a következő tartalom.) egy új hőst is kapunk majd valamelyik meglévő néphez.

A fenti kép amúgy igen beszédes tekintve azt, hogy a Bretonnia nép megjelenési dátumát már nagyjából ismerjük. A White Dwarf tartalom valamikor január 3 és február között fog érkezni amiből egyenesen következik, hogy még idén vagy január közepéig, illetve végéig 2 ingyenes hőssel fog (korábbi játékban ezeket ügynököknek nevezték...a különbség annyi nagyon leegyszerűsítve hogy a Total War Warhammerben már csatákban is aktívan részt vehetnek az ügynökök) gazdagodni a játék. Az új mágiatípus mindenképp valami új népcsoportot jelent (az első valószínűleg az erdei elfek életmágiáját), míg a második gyakorlatilag lehet akár a Tomb Kings (egyiptomi kultúrkör alapján mintázott élőhalott frakció) mágiája, az Ogre királyság varázslatai vagy talán a Skaven nevezetű patkányember frakció torzkő alapú mágiája.

Összegezve mindenképp jó dolog idén Warhammer fantasy rajongónak lenni. A Creative Assembly legalábbis mindent megtesz annak érdekében hogy a játékuk olyan szinten bővüljön, amit gyakorlatilag bármely más játék valljuk be bőven megirigyelhet (kezdeti 4 néppel szemben jelenleg 6 játszható és már van 3 db kisebb frakció amivel gyakorlatilag teljesen más élmény játszani és megjelenés óta számos ingyenes tartalommal is kedveskedtek nekünk rajongóknak).

Természetesen jó szokásunkhoz híven ahogy bármi pontosabbat megtudunk az Old World kiadásról, az új Bretonnia letölthető tartalom részleteiről vagy a karácsony előttre beígért nagyobb dlc-ről, illetve ingyenes tartalmi bővítésről arról beszámunk nektek itt a Gamecriticen.


Összes oldalmegjelenítés