Módosult az XP rendszer az Overwatchban

Az új rendszer még szokatlan, de hosszú távon jobb lehet...

A tegnapi frissítés nem csak egy új karaktert (Sombra) hozott az OverWatch világába, hanem módosította a szintlépési és az XP szerezési követelményeket is.

Eddig ugyebár, ha valai elérte a 100-as szintet, akkoraz első 23 szint alatt gyorsabban kapott loot boxokat, mivel 1-től 23-ig alacsonyabb volt az XP határ, mint a 23-as szint felett. Az új frissítés következtében viszont állandóan 20 000 XP kell majd egy loot boxhoz.

A Blizzard a következőket nyilatkozta:

"Ugyan a rendszer egész jól működött, de arra ösztönözte a játékosokat, hogy 100-as szint után abbahagyják a játékot, és várjanak a következő szezonális eseményre, hogy aztán gyorsan felhalmozhassák az új ládákat."

Sokak szerint persze ez azért kellett, hogy inkább a storeban megvehető ládák forgalma nőjjön tovább, de erre egy egyszerű számítás rá is cáfolt - a régi rendszerben 100 doboz megszerzéséhez 2 024 000 tapasztalati pont kellett, addig az új megoldással 2 000 000 kell majd. Ergó, ez még hosszú távon jobb is a játékosoknak.

"A változtatásnak semmi köze nincs a loot box eladásokhoz. Szimplán azt szeretnénk, hogy úgy játszhassanak, ahogy ők akarnak. Ez semmi másról nem szól."

Ebbe mondjuk senki nem köthet bele, mert a Blizzardra tényleg a minőség és a játékosérdekek figyelése a jellemző.

Összes oldalmegjelenítés