Dead Rising 4 - Frank West újra akcióban, de ezúttal nem egyedül?



Négyfős coop módot kap a játék negyedik része...

A Dead Rising legújabb részében, melynek megjelenése gyakorlatilag már a küszöbön van, újra Frank West bőrébe fogunk bújni. A sokat látott szabadúszó újságíró és immár szakavatott zombi trancsírozó újra visszatér, hogy egy újabb összeesküvést göngyölítsen föl és emellett pár 1000 zombit leszúrjon, felrobbantson, megsemmisítsen az őt irányító játékos jóvoltából.

A játék korábbi részeihez hasonlóan ezúttal is válogatott őrültebbnél őrültebb eszközökkel történik majd a szisztematikus zombiirtás, de ezúttal nem csak egyedül vághatunk bele a kalandba.
A játék ugyanis egy bejelentés alapján 4 fős online módot kap, mely alapján a rajongók jogosan kezdték el találgatni, hogy talán 4 fős együttműködő módban lehet végigjátszani a Dead Rising 4 Sztori módját. A hivatalos megerősítés alapján sajnos nem ez a helyzet.

A Capcom Vancouver nyilatkozata alapján ugyanis a négy fős multi módban nem a játék egyjátékos történetét fogjuk tudni ismerőseinkkel végigkaszabolni. A többjátékos módban három másik társunkkal a Plázában fogunk majd tevékenykedni, ahol négy túlélőt alakítunk majd (akik egyébként az egyjátékos módban is megtalálhatóak, tehát nevesített NPC-kre kell feltételezésünk alapján gondolni, akiket megszemélyesíthetünk többjátékos módban). Kapunk majd némi háttértörténetet mindegyik karakterhez, akikkel a Plázában fogunk különböző őrültebbnél őrültebb küldetést végrehajtani. Végső és elsődleges célunk természetesen a túlélés lesz majd.

A játékmód felépítése körülbelül úgy fog kinézni, hogy egy biztonságos helyen kezdi mind a négy játékos a játékot. Felszedhetjük a kezdő felszerelésünket, vehetünk fegyvert, felkészülhetünk a játék kezdetére (Left 4 Dead szerűen). Ezután kinyílnak az ajtók és jönnek a sikolyok, az őrület és az öldöklés. Számos érdekfeszítő kalandot fog átélni a négy túlélő, melynek során a fejlesztők az általuk megalkotott játékrendszer előnyeit fogják felvonultatni és a lehető legkirályabb feature-öket fogjuk használni (feltételezhetően ez a spéci barkácsfegyverek használatában fog kicsúcsosodni, amelyek már a játéksorozat főbb jellemzőivé váltak).  A nap végén pedig vissza kell majd mennünk a menedékhelyre (ez talán utalhat egy napszakváltozási rendszerre? Megjelenéshez közelebb érve talán többet fogunk erről még megtudni).

A Dead Rising 4. része Xbox one és Windows 10 exluzívként jelenik majd meg 2016. december 6-án.


Összes oldalmegjelenítés