Itt jártunk: Pécsi PlayIT


PlayIT, a gamerek kiállítása




A Pécsre lelátogató PlayIT-et már jó régóta vártam, olyannyira, hogy 2 hónappal a startolása előtt megvettem a jegyemet. Nos, ennek volt kis visszaütője, de ezt majd kicsit később. Először is, mi is az a PlayIT?

Egy olyan Game Show, mely rengeteg számítógépes tartalommal örvendezteti vendégeit. Amolyan informatikai expo, ahol számítógépes játékok, mobilalkalmazások, kézműves informatikai fabrikációk és különböző programok tárulnak elénk.

Nagy vonalakban ennyiről lenne szó, szóval én, mint nagy gamer már nyitás után egy 20 perccel közeledtem pingvin léptekkel a bejárat felé. A poén itt indult, ugyanis az elővételi bejárat hosszabb volt, mint az a sor, ahol helyben vették a jegyet. De sebaj, kis zsörtölődés közepette azért sikerült a karszalagot a kezemre váltani. Rögtön a bejáratban szembejött egy igen tetszetős cosplay lány, aki Harley Quinn-t formálta. Szóval a hölgyeményt megcsodálva be is léptem az első terembe, ahol az jó pár xbox 360-as várta a vendégeit Minecraft, Fifa, NBA, Batman, és hasonló jó kis játékokkal, Ebből a teremből nyílt egy ajtó a 18+ szobába, ahol Mortal Kombat, Diablo 3 és egyéb véresebb játékokkal játszhatott az ember.

Aztán továbbállva volt a youtube-erek színpada, ahol kérdésekkel bombázhatták őket, vagy képeket csinálhattak velük. Ebben a teremben volt még egy kis retró park, ahol Sega, Nintendo, Commodore 64-el is csapathatták az emberek. Kis duckhuntra mi is beültünk pár körig. Valamint egy aranyos jelenetnek is ekkor voltunk tanúi, egy idősebb bácsika 10 év körüli unokájával olyan lelkesen és élvezettel teli ujjongások közepette játszották a Mario-t, hogy nagy mosolyt csalt az arcunkra.

Jött a következő nagy szám, az Oculus Rift, ami egy virtuális valóságot tár eléd. A hosszú sort nagy élvezet követte. Álmomban sem gondoltam volna, hogy ennyire valósághű lehet bármi is számítógépen keresztül. A szemüvegben egy hullámvasútban ültünk, ami a köreit rótta egy szakaszon. Annyira intenzív és valósághű volt maga a szerkezet, hogy a kanyarokban én is dülöngéltem ki ne essek a 'hullámvasútból'. Minden mélységet és magasságot nagyon élethűen érezni, hihetetlen egy szerkezet. Persze a srác, aki a fejünkre adta a kütyüt, felkészített minket, hogy lehet, hogy rosszul leszünk, ez esetben azonnal szóljunk, vagy vegyük le a szemüveget. Nálam ilyen probléma nem volt, nagyon élveztem minden pillanatát.

Következő teremben volt a League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive és a Hearthstone színpad, míg LoL-ban egy kisebb 3v3 liga, addig CS:GO-ban és HS-ben 1v1 ligákat nézhettek az ember. Ebben a teremben volt még egy-két interaktív játék. Volt egy vadász szimulátor puskával, egy bicikliverseny egy szobabiciklivel, meg egy gyereksarok, ahol valamiféle bábúkkal kellett a másik bábút legyőzni.

Végül aztán volt a nagyterem, ahol pár ajándékbolt, kézműves gépek menő vízhűtéssel, ami még a Napot is megenyhíti, aztán volt egy kis játszórész is, ahol Minecraft figurákat lehetett hajtogatni, és persze a nagyszínpad, ahol a főbb események zajlottak, mint például a Star Wars Battlefront bemutató, film és játékkvíz, cosplay bemutató és verseny, valamint itt lehetett kihívni a youtube celebeket különböző játékokban. 

Szóval, nagy vonalakban így zajlik a PlayIT, persze a leírtak alapján nem úgy néz ki a dolog, mintha egy szervezett esemény lenne, de higyjétek el, nagyon jó kis rendezvényről van szó. És hogy én is menőzzek kicsit:


Ez itt a névre és nicknévre szóló PlayIT Gamer Card-om. Az ingyenes igénylés mellett különböző kedvezmények is a markotokat üthetik a PlayIT eseményein. 

Szóval, bárkit akit érdekelnek a számítógépes játékok, csak ajánlani tudom nekik, látogassatok el, nézzetek körbe, nagyon jó kis esemény volt. Legközelebbi PlayIT november 14-én Debrecenben lesz.

Összes oldalmegjelenítés