A Fistful of Gun - Teszt

Igazi western káosz...



Akár még egy igazi spagetti western film története is lehetne az, amit a A Fistful of Gun elénk rak. Habár a sztorinak nincs nagy szerepe a játékban, mivel ez egy irdatlan nagy lövöldözős alkotás, az tény, hogy nagyon ötletesen sikerült felvázolni a dolgokat. Történetünk a vadnyugaton játszódik, ahol Claytoon Boon elhatározta, hogy kiépíti a vasút hálózatot a pokolba. Mivel ez a természet elleni való cselekedett, a mi dolgunk lesz revánsot venni művéért, minek hatására nem kevés lőszert és életeket kell ontanunk.


11 különböző karakter áll rendelkezésünkre a bosszú végrehajtásában. A játéknak van egy sztori opciója is, tehát három felvonáson keresztül tizenkét pálya áll rendelkezésünkre, ahol gonosz banditák és vadállatok állnak utunkba. A sok játszható karakter pedig biztosítja nekünk a játékmenet sokszínűségét. Habár megállás nélkül lőnünk kell, nem mindegy, hogy hogyan és mivel csináljuk. Van sima pisztolyos karakter, aki arra lő, amerre az egerünk néz, de akad shotgun-os szereplő is, vele már a kurzorokkal kell fordulnunk, hogy célt találjunk. Igazából nem csak a játékstílus, hanem az irányítás is sokszor változik.


Maradjunk ennél a két példánál: minden karakterrel a WASD segítségével mozgunk, de a fegyverek kezelése mindig más lesz. Míg a pisztolynál az egérrel célzunk, hat lövés után a jobb klikkel töltünk vissza, amit egyébként hat alkalommal kell megnyomnunk, mire a hatlövetűt újra betárazza karakterünk, addig a sörétesnél nem tudjuk használni az egeret. Vagy fel-le lövünk, vagy jobbra-balra. Kicsit nehéz vele a pozicionálás, de sokkal nagyobbat sebzünk. A puska elsütése pedig a CTRL és az SHIFT billentyűkkel történik és ezekkel is tárazunk újra. Persze van lehetőség a gombkiosztás változtatására és a gamepad használata is támogatott.


A játék megköveteli a gyors reflexeket és a pontosságot, amit az elején még nem igazán fogunk képviselni, így nem egyszer ülünk majd le, mire a sínek végére érünk. A A Fistulf of Gun számos kihívást és újdonságot tartogat. Maga a sztorimód is rejt több féle végigjátszási lehetőségeket, de ha ez nem lenne elég, van egy arcade mód, ahol random generált pályákon kell helytállnunk. Itt egyből elérhető az összes karakter, amit a történet során egyébként egyenként szerzünk meg. Tulajdonképpen ez a játék végtelenbe generált formája, ahol csak haladunk előre az egyre nehezebb térképeken és célunk az, hogy minél több pontot szerezzünk, mely felrepít minket a ranglétra tetejére. És még nem beszéltem a multiplayer részről, ahol 9 szereplő lövöldözi szét a képernyőt és kreál egy igazi western káoszt online, de a rátermettebbek kipróbálhatják a PVP nyújtotta örömöket és idegeskedést is. Mindenki megtalálja a maga játékstílusát.


A játék az általam nagy kedvelt pixelgrafikát alkalmazza, és a történet felvázolása is a régi játéktermi gépekre emlékeztet. A FarmerGnome csapatnak ez az első bejegyzett játéka Steam-en, de a A Fistful of Gun kiadója már több neves alkotást bocsájtott ki a kezei közül. A Devolver Digital-hoz köthető például a Hotline Miami, a Shadow Warrior és a Borforce is, hogy csak párat említsek. Így hát a minőség garantált, na meg persze a DLC formájában letölthető játékban használt zenék, amik mint mindig, most is remekül sikerültek. Steam-en lessétek meg a A Fistful of Gun-t, remek szórakoztatást garantált. Holnapi nap folyamán megkapjátok a videotesztet is, addig is türelmeteket kérjük.

Pro:
+ Káosz
+ Dara
+ Remek zenék
+ Nagyon szórakoztató multiplayer felület

Kontra:
- Talán túlságosan nehéz
- Érdekes kezelhetőség

Értékelés
 9.0
Játékmenet: 

Habár ez a lövöldözős arcade stílus nem újdonság, még mindig nagyon vicces és szórakoztató, a multiplayer rész pedig azt hiszem nem mindennapi.
 10
Hangulat: 

Western és pixelgrafika őrültek bizonyára nagyon imádni fogják, de a hangok és a káosz, amit nyújt, mindenkit lebilincsel.
 8.0
Grafika: 

Egy nagyon egyszerű pixelgrafika, amiben nem sok egyediség van.
 9.0
Hangok: 

Nagyon hangulatos és dallamos zenék találhatóak a játékban. Remélem néha azért el fogjátok csípni a dallamokat, mert a folyamatosan robbanás-lövés és az izgalmak miatt üvöltés mellett ritkán kivehető.
 9.0
Szavatosság:

Nagyon szórakoztató és több féle végigjátszást is tartalmaz. Az arcade mód gyakorlatilag végtelen, a multiplayer pedig annyira káosz, hogy az leírhatatlan. Szinte megunhatatlan szórakoztatást kínál.
Review score
 9.0

A Fistful of Gun egy remek lövöldözős arcade játék, ami első ránézésre talán nem, de rengeteg kalandot és szórakoztatást kínál. A megannyi játszható karakter és a multiplayer felület garantálja a hosszútávú szavatosságot.

Összes oldalmegjelenítés