OlliOlli2: Welcome to Olliwood - Teszt és Videóteszt



Teszteltük az OlliOlli 2: Welcome to Olliwood című játékot...

A Skate és a Tony Hawk nevével fémjelzett gördeszkás játékok már jó ideje elkerülték a piacot, valamiért eddig egyetlen fejlesztő sem szánta el magát arra, hogy újra meglovagolja a régi sikerjátékok hullámait, ezért egészen 2014-ig nem is készült olyan próbálkozás ebben a témában, ami kiemelkedő is lett volna. Az OlliOlli első része a maga pixel stílusú grafikájával és oldalnézetes megvalósításával könnyed szórakozást biztosított, amit a második résszel próbáltak egy kicsit még tovább fejleszteni és überelni.


Aki találkozott az első résszel, azt nem fogja igazán nagy meglepetés érni most sem. A játék alapjait jelentő fő összetevők itt is megmaradtak. A megjelenés, az oldalnézetes irányítás és a pályák felépítése most is hasonló, de ezúttal mindenből kicsit többet kapunk. A 25 pályát tartalmazó, 5 fejezetre bontott terület talán csak első látásra tűnhet soknak, de igazából elég hamar végig lehet deszkázni az összes pályán, ha az ember ügyes. Bár akinek ez nem lenne elég, az ugyan ezeken a pályákon Profi módban is végigszáguldhat, így megduplázván a játékidő számát. A különböző akadályokat kikerülvén kell arra törekednünk, hogy minél több és lehetőleg minél látványosabb trükköt hajtsunk végre, amiért nem csak több ponttal jutalmaz a játék, de ezek által oldhatunk fel csillagokat is, amelyek tulajdonképpen előre meghatározott feladatok. Aki az első résszel már közelebb ismeretségben áll, annak nem fog túlzottan nagy gondot jelenteni az irányítás elsajátítása, nekem viszont eléggé meggyűlt a bajom némelyik trükk kivitelezésével. Ez nem feltétlen csak a játék hibája, de nem árt jó párszor gyakorolgatni a tutorial részt, mielőtt igazán belemerülnénk a játékba. Ennek elkerülése képpen található egy elég combos kis trükklista is a játékban, ami alapján könnyen memorizálható az összes trükk.


A játék elég nagy kihívást biztosít, hiszen elég egyetlen rossz mozdulat ahhoz, hogy eltaknyoljunk, ezáltal pedig kezdhetjük elölről az adott szakaszt. Külön figyelni kell a gyorsításra, a landolásra, nem mindegy, mekkora sebességgel közeledünk egy korlát felé és még azt is ki kell kalkulálnunk, hány trükköt tudunk végrehajtani a levegőben, mielőtt földet érnénk. Nagyon jól kivitelezett játék, ami sok gyakorlást, ügyességet és legfőképpen kitartást igényel. A türelmetlenek itt elég hamar el fognak vérezni. A grafika megtartotta az előző rész pixeles stílusát, bár talán egy picivel finomabban néz ki az elődjéhez képest. A mozgások és a többi animáció szinte változatlan maradt, így ebből a szemszögből nem is érdemes méregetni a játékot. A zene viszont kiváló. Leginkább könnyed, elektronikus stílusú zenéket sikerült a játék alá pakolni, ami szerintem remekül illik a játékhoz. Olyan előadók adták műveiket a játékhoz, mint például Cid Rim, Lone, Faulty DL, Submerse és Mike Slott, akik nekem semmit nem mondanak, e biztosan akad néhány rajongó, akiknek megdobogtatja a szívét.


Aki szereti a Trial sorozathoz hasonló játékokat, annak megéri tenni egy próbát az OlliOlli 2-vel is. Könnyed, laza, bár sok kitartást igénylő játék, ami akár még a speedrunnerek új kedvencévé is válhat.

Pro:
+ Remek zene
+ Az alap mozdulatok könnyen elsajátíthatóak

Kontra: 
- Néhány trükk elég bonyolult
- Hamar eltántorítja a rosszabb játékosokat





Értékelés
 7 Játékmenet: 

Aki sok időt és energiát fektet a trükkök elsajátításába, annak idővel gyerekjáték lesz elsajátítania a játékot, de egyes trükkök kivitelezése meglehetősen nehézkes.
 8 Hangulat: 

A játék könnyed hangulata hamar magával ragadja a játékost, amihez hozzáad a remek zene is, habár a türelmetlenek hamar félretehetik és ez ronthat a megítélésén.
 7Grafika: 

Körülbelül azt nyújtja, amit minden más, pixeles indie játék. Talán valamivel szebb és színesebb a pályafelépítése, de csodákat nem érdemes várni tőle.
 8Hangok: 

Az alaphangok nem rosszak, bár nem igazán operál sok hangeffekttel a játék. Mondjuk ezen ellensúlyoz a zene is, ami elég hangulatos és illik a játékhoz.
8Szavatosság:

Akik minél gyorsabban, minél több pontszámmal szeretnék teljesíteni az adott pályákat, azoknak hosszú távú szórakozást fog biztosítani a játék, így egész biztosan nem kell letenni 3-4 óra után.
Review score
 7.6Nem egy rossz játék az OlliOlli második része, ami habár okosan lett kivitelezve, nem tarotm valószínűnek, hogy a deszkás rajongók emellé tennék le a voksukat idén, főleg úgy, hogy hamarosan egy elég erős kihívó is visszatér a ringbe. Ettől eltekintve könnyed szórakozást biztosít, bátran tudom ajánlani bármely korosztály számára.

Összes oldalmegjelenítés