Medieval Engineers - HG Iinterjú


Kérdez-felelek a Medieval Engineers készítőivel...

A nagy sikerű Space Engineers játékot fejlesztő Keen Software House fejlesztőit kérdeztük legújabb durranásuk, a Medieval Engineers-szel kapcsolatban. A játék jelenleg még Early Access stádiumban van, amiről mi is írtunk már korábban egy rövid előzetest.

HG: Miért döntöttetek úgy, hogy az űrbázis építés után áttértek a középkorra?

KeenSWH: A Space Engineers kiadása és sikere után összeültünk a csapattal és megbeszéltük, mi legyen a következő “Engineers” játékunk, a legelső dolog pedig ami eszünkbe jutott a középkor volt. Mind izgatottak voltunk az ötlet miatt és rengeteg ötletünk volt, ami megvalósíthatónak és szórakoztatónak tűnt. 

HG: Mennyire volt nehéz átültetni a játékmechanikát egy más témájú/korszakú játékba a Space Engineers-hez képest, amely ugyanakkor mégis hasonló?

KeenSWH: A már meglévő elemek, például a blokkok, a karakter és a környezet, illetve a táj módosítása könnyű munka volt. Az igazi kihívást az új dolgok, szerkezeti integrálás, részletes rombolhatóság és az új blokktípusok: automatikus generált, összetett és multiblokkok - megalkotása jelentette.







HG: Terveztek más játékokhoz hasonló túlélő mód bevezetését, ahol saját erőnkből kell megszereznünk a nyersanyagokat?

KeenSWH: Igen, mindenféleképpen, jelenleg ez az egyik legnagyobb dolog, amin dolgozunk. A Túlélő játékmód megalkotásának ötlete körülbelül 2 hete fogalmazódott meg bennünk. 

HG: Az előző kérdéshez kapcsolódóan: Ha igen, találkozhatunk-e ellenséges NPC-kel, akik véletlenszerűen törnek az otthonunkra és az életünkre?

KeenSWH: Igen, tervezzük a barbárok javítását, hogy csoportos rajtaütéseket hajtsanak végre, illetve bevezetünk majd néhány veszélyes állatot is, talán medvéket és farkasfalkákat.




HG: Milyen típusú és stílusú építőelemekkel tervezitek bővíteni a kínálatot?

KeenSWH: Most szeretnénk a túlélő módra koncentrálni és további (semleges vagy némileg római stílusú) építőelemeket hozzáadni a játékhoz. Vannak további terveink is a jövőre nézve, de erről még túl korai lenne beszélni. Mint már említettük, jelenleg teljes egészében a Túlélő módra szeretnénk fordítania figyelmünket. 

HG: Terveztek-e további játékmódokat hozzáadni a játékhoz? (Személy szerint kifejezetten vonzó példának találnám a kastélyostromot)

KeenSWH: Természetesen. A kastélyostrom első “prototípusa” hamarosan kint is lesz. :) 

HG: A jövőben találkozhatunk még hasonló típusú, de témában eltérő Engineers játékkal, vagy nincs tervben a franchise bővítése?

KeenSWH: Talán, még nem döntöttük el. Jelenleg teljes mértékben a Space Engineers és a Medieval Engineers fejlesztésére koncentrálunk.

Összes oldalmegjelenítés