Broadsword: Age of Chivalry - Teszt

Tessék egy kis középkor...



Broadsword: Age of Chivalry. Na, ez az a játék, mely rengeteg kérdést vet fel. Alapjába véve a koncepció nem rossz. Középkor, Európa nagy államai, mint a Franciák, Spanyolok, Angolok és Habsburgok harcolnak egymás ellen egy jól ismert rendszerben, melyet a Civilization széria alapozott meg. Sajnos mind ezek ellenére nem sikerült maradandót alkotni, a játék számos sebből vérzik. Szóval ez egy alap stratégiai játék, ahol van egy hősünk és egy csapatunk, akik a szokásos kardosokból, íjászokból, stb. állnak. Van egy térkép, amit bebarangolhatunk, fejleszthetjük hadseregünket. Ezt kínálja nekünk a Hoplite Research LLT és akár abba is hagyhatnám a játék elemzését, mert ennél több inger nem fog titeket érni, de azért próbálok még egy-két dolgot elmondani.


Eredetileg a játék androidra jött ki, és tudomáson szerint rengeteg mikrotranzakciós lehetőség volt benne, ezzel szemben viszont a PC-s változat mindent tartalmaz. Bár megtalálható a local multiplayer opció, sajnos az online és a skirmish hiányzik a repertoárból. Így csak a kampány marad, melynek a sztorija tartalmazza a laza 100 éves háborút is. A játék rendszere nagyon egyszerű és talán egy kicsit túlbonyolított, de szerencsére minden normálisan el van magyarázva a tutorialban, amit én hiányolok manapság. Mondjuk a Broadsword pont az a kategória, amihez nem is kéne semmi segítségnyújtás, hiszen oly egyszerű. Grafikája, zenéje és hanghatásai végkép elavultak, de lehet ez volt vele a cél, hiszen középkori alkotásról van szó.


Minden harci cselekedettnél kapunk egy sablon videó bejátszást magáról a csatáról, ami rendkívül gagyi. Szerencsére el lehet nyomni így a játékmenet igen gyors. Érdekes egyébként, hogy maga az ütközet úgy történik meg, hogy jobb klikkelünk az egységre, az ellenfél mellé megyünk, klikkelünk magunkra és kiválasztjuk a támadás opciót, majd klikkelünk az ellenfélre és kiválasztjuk a harcot. Legalább van időnk átgondolni, hogy tényleg harcolni akarunk-e. De nem csak itt vannak ilyen problémák. Ugye a játékmenet körökre osztott, de nincs „vége a körnek” gomb, hanem egy külön kis menüből kell kiválasztanunk ezt a lehetőséget. Legalább van időnk átgondolni, hogy tényleg passzolni akarunk-e.


Vannak benne király dolgok. Szintlépés, fejlesztések, de sajnos ezek közel sem elegek ahhoz, hogy megérje megvenni, ugyanis a játék 19,99 euróba kerül. Ennyiért számos másik és jobb alkotást találunk a piactéren, de nem akarok lebeszélni senkit. Ajánlott gépigénynek core i5-ös procit meg 8 giga ramot írnak, de biztos vagyok benne, hogy ez csak vicc. Steam-en megtaláljátok, nyári akciók miatt most olcsóbban beszerezhetitek.

Pro:
+ Egyszerű kezelhetőség
+ Normális tutorial

Kontra:
- Elavult grafika
- Nagyon drága

Értékelés
 5.0
Játékmenet: 

Nagyon egyszerű játékmenet, mely ügyetlen túlbonyolításokkal van fűszerezve.
6.0
Hangulat: 

Középkori Európa. Nem egy fantasy, de nem rossz.
 3.0
Grafika: 

Manapság mobilra szebb játékok jönnek ki.
 7.0
Hangok: 

Elavult nagyon, de nekem tetszett, kicsit retro hatást kelt.
 5.0
Szavatosság:

Szerintem csak azokat fogja lekötni, akiknek az alapelvük az, hogy ha már pénzt adtak ki rá, akkor már játszani kell vele. A sztori egyébként nem lenyűgöző és a játékmenet az elejétől kezdve ugyan az.
Review score
 5.2
A Broadsword: Age of Chivalry egy túlságosan is leegyszerűsített stratégia játék. Jól bevált dolgok találhatóak meg benne, de sajnos mindenből kevés van, ezért nem is tudja felkelteni az érdeklődést

Összes oldalmegjelenítés