Heckabomb - Teszt

Káosz az űrben...



Az Allicorn Games új játékát, a Heckabomb-ot úgy a legegyszerűbb felvázolnom, ha annyit mondok róla, káosz. Na nem a rossz értelemben, mikor minden rossz, ami csak rossz lehet egy programban, hanem a totális rombolás és pusztítás fortyogó magmája, melyben saját magunkat is nehéz sokszor megtalálni.


Na ez a Heckabomb. Mint látjátok ez egy felülnézetes űrhajós cucc, melyben az egyetlen célunk az a bosszú, melyet Conan is érzett egész életében. Ők elpusztították a világunkat, így hát mi is úgy teszünk. Az mondjuk nem derül ki, hogy mi kik vagyunk vagy hogy ők kik, de kit érdekel, rombolás van azt jó.


A játék tulajdonképpen két fázisból áll: az egyikben a mélyűrben rombolunk szét aszteroidákat, amikkel egyébként jobb, ha vigyázunk, mert a lövésektől apróbb és gyorsabb darabokra szakadnak, és gondolom nem kell ecsetelnem, hogy nekünk fáj a közvetlen találkozás. De szükséges szétrobbantanunk ezeket a repülő elemeket, hiszen értékes nyersanyagokat rejtenek, amikből később pimp my ship módjára tuningolhatjuk a hajónkat. Ez fejlettebb fegyvereket és védelmet jelent elsősorban, de javítást is magába foglalja, ugyanis ha egy pálya során elvesztünk egy értéket a pajzsunkból, az nem terem vissza, a-a, ki kell megint fejleszteni.


A másik fázis, amikor ténylegesen megyünk a háborúba és egy orbitális alagúton keresztül megkörnyékezzük az ellenség bolygóit, majd plutty, kirakjuk ezt a bizonyos Heckabomb-ot mely elpusztítja a világot és tovább állunk folytatni bosszú hadjáratunkat. Ezeken a pályákon egy meghatározott ideig kell túlélnünk az ellenség hullámait, pontosan addig, amíg a bolygó közelébe nem érünk. Ez idő alatt a totális pusztítással ismertet meg minket a játék, melyben magunkat is nehéz kivenni. Na ez borzasztó szórakoztató! Én magam üvöltve lőttem mindent, ami nem én voltam.


És tulajdonképpen ennyi. A Heckabomb egy nagyon egyszerű játék, ám izgalmi faktora annál nagyobb! Kevés tartalma miatt nem is olyan drága, éppen ezért egy teljesen barátságos cím ez, amivel hamar összelehet ismerkedni és gyorsan meg lehet szeretni. Az izgalmakat csak fokozza a játék nagyszerű zenéi, amin hallani, hogy nem kevés energiát fektettek bele. Így egy izgalmas pusztító játékot és egy kellemes zenei albumot kapunk egybe. Steam-en meg tudjátok vásárolni, de ha kétségetek támadna, akkor nézzétek meg rövid videotesztünket a játékról:



Pro:
+ Jó zene
+ Káosz
+ Ötletes hajófejlesztési lehetőségek

Kontra:
- Monoton
- Többjátékos mód hiánya

                                                                                             --- Entomofob ---

Értékelés
7
Játékmenet:

Teljesen egyszerű, de ebben a stílusban nem is kell, hogy bonyolultabb legyen.
8
Hangulat: 

Remekül élvezhető a hangulata a játéknak. Szép űrcsaták, bár szerintem a zene nem passzol össze egy űrhajós játékkal.
 7
Grafika: 

Ne várjatok csodát egy 800 mb-os játéktól. Nem csúnya, bár egy kicsivel több model lehetne benne.
 9
Hangok: 

A hangok nagyon ellettek találva. Max hangerőn a harcok és az aszteroida irtás nagyon élvezhető. Hallatszik, hogy sokat fektettek a zenébe, ami külön teljesen megállja a helyét. Szerintem a stílushoz nem passzol, de tudom értékelni, hogy nem folyamatosan ismétlődő dallamokat hallok.
 7
Szavatosság:

Ideig-óráig leköt, de napok után nem nagyon tudja lekötni a játékost. Szomorú vasárnapokra vagy ideglevezetésnek viszont teljesen tökéletes.
Review score
7.6
Összességében a Heckabomb egy egyszerű de annál izgalmasabb játék, melyben a káosz elevenedik meg a harcok során.

Összes oldalmegjelenítés