Emlékmű a Skyrim-ben a halott gamer tiszteletére

Ilyen ez a gamer társadalom...

Lehet, hogy gyakran megy az anyázás meg a mi egyebek egy Call of Duty vagy egy League of Legends chat-en, de az biztos, a gamer-ek a pillanatnyi nézeteltérések mögött szeretik is tisztelik egymást. Erre megható példa a következő eset is.

A minap a redit olvasói egy egészen szívszorongató történetet olvashattak a weboldalon. A magát lastrogu3-nak nevező  felhasználó írta le, hogy két éve elhunyt testvérére szokott emlékezni azzal, hogy utolsó Skyrim mentését betölti. Elmondása szerint csak ebben az egy esetben ül le a konzol elé, és miután elindította az utolsó játékot, nem csinál semmit, csak nézi azt, amit megboldogult testvére utoljára látott a játékból. Nem mozdítja meg a karakterét, nem csinál új mentést.

Lastrogu3 leírja, hogy testvére, Taylor, mindig segített a játékban a társain, és ha nem sikerült mindenkit megóvnia, visszatöltötte a mentést, hogy újból megpróbálkozzon. Ez a mentalitás volt rá jellemző a való életben is. Mindig próbálta öccsét bevonni abba, amit éppen csinál, amolyan senkit nem hagyunk hátra eszmével élte életét.

A Skyrim közösséget annyira meghatotta ez a történet, hogy rögtön készült is a játékhoz egy új mod, melyben egy emlékmű áll ottan, ahol lastrogu3 testvérének karaktere az utolsó mentésben tartózkodik. Időnként Bear, Taylor karaktere is meglátogatja az emlékművet. Ezt a mod-ot mindenki letöltheti innen, és bármikor leróhatja tiszteletét egy elhunyt gamer társunk emléke előtt.






Összes oldalmegjelenítés