Overwatch - Ennyit tudunk eddig a Blizzard új játékáról

Megint csorgathatjuk a nyálunkat évekig...



A BlizzCon-on bejelentett új játékról már a megjelenés órájában olvashattatok ITT az oldalon. Szóval a vadi új Blizzard játék az Overwatch, amiről egyelőre annyit lehetett tudni, hogy team deathmatch orientált FPS játék, melyben különféle hősökkel (a videóból ítélve elég sokkal), különféle játékstílust van lehetőségünk irányítanunk, de a lényeg minden bizonnyal az ellenfél csapatának a totális megsemmisítése. A mai napon kicsit több információ áll már rendelkezésünkre. A felmerült kérdésekre a játék vezetője, Jeff Kaplan válaszolt.

Mik is lehetnek azok a kérdések, amik egy új Blizzard produkciónál felmerülnek? Ezt mondatot egyébként elég ritkán van lehetősége leírni a cikk íróknak, szóval ez nekem is öröm, hogy erről beszélhetek. Természetesen mindenki kíváncsi, hogy az Overwatch fog-e tartalmazni single player opciót. A játék nagyon korai fázisban van, ezt mindenképpen meg kell jegyezni, de Kaplan azt nyilatkozta, hogy a játék lényege a választható karakterek többszínűsége és a remek játékmenet, ami ezek kombinációjából adódik. Ami azt jelenti, hogy nem terveznek kampányt, illetve single player-t nem, lehet, hogy több játékos módban kijöhet valami sztori orientált dolog.

Arról ugyan még nem esett szó, hogy free-to-play, azaz ingyen játszható lesz-e, mint a Hearthstone és a sosem el nem készülő Hearth of the Storm, de cáfolva sem lett a hír. Ha engem kérdeztek, akkor egyszer megvásárolós játék lesz, túl sok az ingyen cucc mostanában a Blizzard-tól.

Szóba került még, hogy a karaktereket mennyire lehet majd kozmetikailag variálni. Kaplan azt nyilatkozta, hogy ez a játék az egyedi hősökről fog szólni, de nagyon szeretik a karakterek személyre szabását, szóval lehet, hogy majd lesz lehetőség a kinézet valamilyen változtatására. Azt is tervezik, hogy még több szereplőt tesznek majd elérhetővé.

Az Overwatch 2015-től tesztelhető béta szerveren. Egyelőre nincs pontos dátum, hogy mikor, de az biztos, hogy a Blizzard-ot ismerve (gondoljunk csak a Diablo III-ra) SOHA SEM FOG MEGJELENNI. Na jó, csak vicceltem, de a srácok nagyon lassan dolgoznak az tény. Arról eddig nem esett szó, hogy konzolra is terveznek, de még korai bármit is találgatni.

Összes oldalmegjelenítés