Rebel Galaxy - Bejelentés, új játék a Diablo és a Torchlight széria készítőítől


Az aszteroida sem véd meg a lövedéktől...



Travis Baldree és Erich Schaefer neve ismerős lehet azoknak, akik intenzíven követik a videojátékokat, illetve a fejlesztőiket, de ha így spontán nem is jönne rá senki, hogy kikről is van szó, biztosra lehet venni, hogy hallottunk és játszottunk már a munkásságaikkal. Tagjai voltak a Blizzard North és a később megalapított Runic Games csapatának. Ha olyan szériák kerülnek szóba, mint például a Diablo vagy a Torchlight, akkor abban Baldree és Schaefer keze is bőven benne van. Márciusban viszont kiváltak a Runic-ból és egy érdekes utazásra indultak a mélyűr rejtelmei közé.








Új vállalatuk neve a Double Damage Games, ami tükrözi ütős együttműködésüket is, viszont a játék, amivel kezdeni fogják közös életüket eléggé kilóg a sorból. Az elmúlt 20 évben Baldree és Schaefer főként fantasy hack ’n’ slash játékokkal foglalkozott mely stílushoz a Rebel Galaxy nem hasonlítható.

 


Amint az a bemutató trailerben is látszik, a Rebel Galaxy nem hozza az űrhajós játékok folyamatos sötét hangulatát. Gyakorlatilag minden színes és élénk. Az is levonható még, hogy a komolysági faktor a minimumot sem fogja elérni. Én úgy gondolom, hogy egy izgalmas kalandos és vicces űr-szimulátor szerűséget várhatunk, aminek olyan a hangulata, mintha az Enterprisre legénysége LSD hatása alatt derítené fel a mélyűr titkait.



Amiben még eltér, a hasonló játékoktól, hogy itt nem egy kis űrcirkálót irányítunk majd, hanem egy hatalmas hadihajót, amit a trailer ígérete szerint, hogy találó legyek, a csillagos égik fel tudunk majd fegyverezni. Ezen kívül van szó burkoltan még más játékstílusról is, nem csak a harcról. A villanó szövegekben felugrik a lopás illetve a kereskedés is. Baldree és Schaefer munkásságához nem csak a folyamatos rombolás, hanem a kidolgozott karakter felépítés is hozzátartozik. Én el tudom képzelni, hogy akárcsak a Diablo-ban és a Torchlight-ban, a főszereplőt itt is személyre szabhatjuk majd. Választhatunk kaszt specializációt és képességeket, így lehetőségünk lesz a harcon kívül más játékmódra is ráfókuszálni, de egyelőre ez csak az én találgatásom, mindenesetre epekedve várom a további információkat.

Az ígéretek szerint a Rebel Galaxy 2015-ben várható pc-re Steam-en és PS4-re egyaránt.

Összes oldalmegjelenítés