Life is Feudal: Your Own - Előzetes

Megnéztük az új túlélőjátékot...


Mostanában a hódít a korai hozzáférés, a túlélő zsáner, vagy a korai hozzáférésű túlélő játék a PC-s játékvilágban. A magam részéről kissé idegenkedem mindkét dologtól, mert egyik sem áll túl közel a szívemhez. A korai hozzáférés esetében a bizalmatlanság az ok, a survival műfajnál meg szimplán az idegenkedés. Ezért is volt érdekes tapasztalat, amikor főszerkesztőnktől megkaptam a Life is Feudal CD-kulcsát, hogy írjam meg ezt az előzetest, ugyanis egy korai hozzáférésű túlélő játékkal van dolgunk. Lássuk, hol tart a dolog!


A játékban – minő meglepetés – a túlélés, majd a karakterünk fejlesztése, felszerelése a cél. A játék elején tehát szinte csupaszon kezdünk, hogy így vágjunk neki a világnak és készítsük el első szerszámainkat. Tehát fákat fogunk kivágni, köveket pattintunk, és a szerzett anyagokból mindenféle dolgot, szerszámokat, lakhelyet, később fegyvereket készítünk. Ami igazán érdekes, hogy ahogy videók alapján megfigyeltem a többi hasonló programot, a Life is Feudal máris különbözik tőlük egy picit, ugyanis itt minden sokkal tovább tart, azaz mondhatjuk, hogy a játék realisztikusabban kezeli az időt. Ez onnan is lehet látni, hogyha az ember hetente párszor felnéz egy adott szerverre, akkor nem azt látja, hogy hétfőn volt pár ház és pár veteményes, majd szerdára hirtelen már egy kastély áll ott egy várossal, hanem nagy eséllyel ugyanaz a kép fogadja majd, néhány újdonsággal. Az inventory-ban is bizonyos súlyig, vagy néhány esetben méretig tárolhatunk dolgokat, így az alapanyag szállítása sem egy egyszerű feladat.


Ha megnézzük a DayZ-t, vagy a Rustot, akkor láthatjuk, hogy mindkét programot kiválóan lehet élvezni egyedül játszva is, ez a Life is Feudalra már nem teljesen igaz, ugyanis a játék sava-borsa a közös építgetésben és fejlesztésben van. Kifejezetten élvezetes dolog létrehozni egy közösséget, amit aztán szépen komótosan együtt fejlesztgetünk tovább. És ha már fejlesztés, akkor nem árt említeni, hogy a játékban helyet kapott egy egyszerű, de jól működő fejlődési rendszer, amiben az fejlődik, amit használsz. Tehát ha építgetsz, akkor jobb építő leszel, vagy ha gazdálkodsz, akkor jobb gazda.

Természetesen harc is szerepel a játékban, ám ez még igencsak nehézkes, és kezdetleges, szóval nem igen próbálkoztam vele. Jó hír azoknak, akiknek a DayZ-ben már elegük volt abból, hogy mások folyamatosan megölik őket, hogy a játékban PVE és PVP szerverek egyaránt találhatóak. Az előbbiben nem ajánlatos másokat megtámadni, mert nagy eséllyel ban jár érte, így aki hadakozni akar, az mehet a PVP szerverekre másokat csapkodni, és a békés építők se szívják majd meg folyamatosan.


A Life is Feudal jelenleg még igen korai állapotban található, így rengeteg minden hiányzik belőle, és bizony stabilitási gondok is akadnak még bőségesen, így csak az fizesse ki a Valve áruházában az igen borsos negyveneurós árat érte, akinek minden vágya közösségben építkezni és kertészkedni, máskülönben előfordul, hogy csalódni fog az illető.

- Süti –

Preview
AA Life is Feudal: Your Own egy újabb túlélőjáték, amely sokkal inkább fekteti a hangsúlyt a közösségi élményre, mint bármely másik társa, így egy érdekes programot kapunk, amelyet érdemes figyelemmel követni a továbbiakban.

Összes oldalmegjelenítés