Sniper Elite 3 Hunt for the Grey Wolf & Save Churchil DLC-k

Megnéztük az idei mesterlövészes móka kiegészítő kampányait...

Már bemutattuk nektek a Sniper Elite 3-at, ami ugyan nem volt az idei legjobban várós játékok listáján, de sokakat magával ragadott. A singleplayer hagyott maga után sok kívánnivalót, de rossz egyáltalán nem volt. A multiplayer, és a co-op aréna tartotta a lelket a hobbi-orvlövészekben, ezekhez a játékmódokhoz érkeztek már fegyver és ruci csomagok. Apró lépésekben, de a fejlesztők még arra is fordítottak figyelmet, hogy jóval a megjelenés után felmerülő problémákra is gyártsanak tapaszt, így a Sniper Elite 3 nem tűnt el a süllyesztőben az AAA játékok árnyékában. És ezzel még nincs vége, ugyanis nemrégiben kijött két nagyobb DLC a játékhoz, melyek adnak ugyan új dolgokat a multiplayer mókához, de elsősorban single kampányra koncentrálnak. Ez még amúgy senkit nem vágna földhöz, de a DLC-k témája már megmozgatta a rajongók fantáziáját. A két DLC pedig nem más, mint a Save Churchil, és a Hunt for the Grey Wolf.

Hunt for the Grey Wolf

Ezt a kampányt a játék előfizetői már megkapták, de most megvásárolhatóvá vált akárki számára. Csodák csodájára, a legtöbben rá is vetették magukat erre a tünde leheletnyi plusz szórak
ozásra, ez pedig nem más, mint a kampány célpontja: Hitler. Igen, a Sniper Elite 3: Hunt for the Grey Wolfban magára Hitlerre fogunk vadászni. A kampány maga nem valami hosszú, és elsősorban lopakodásra és dokumentumok gyűjtögetésére fog koncentrálni, hogy megtaláljuk az igazi Hitlert a sok dublőr között. Nem lesz könnyű dolgunk, mégiscsak a Führer jött látogatóba az afrikai frontra, így a katonák száma is jelentősebb. Aki most szerezné be a DLC-t, az külön jól jár, ugyanis a legutóbbi egy-két patchben csinosítottak a mesterséges intelligencián, így már nem fogyatékos élő pajzsok fognak szánt szándékkal a golyónk elé vetődni. A német katonák sokkal erőszakosabbak, valamivel összehangoltabban mozognak, és ha megölünk valakit, akkor nem fognak fél perc után letenni a keresésünkről.


A Hunt for the Grey Wolf nem egy rossz vétel annak, aki örömét lelte a Sniper Elite 3 singleplayerében, ráadásul a legfontosabb lövésünk épp Hitler koponyáján, vagy épp heréjén fog keresztül száguldani. Ennél igazából aligha kell több.

Save Churchil

Ez a DLC már nagyobb lélegzetvételű kiegészítést hoz a játékba, nem csak multiplayer pályák és tárgyak terén, de az új single kampány is komolyabb vizekre evez. A sztori marad a sivatagban, ám ezúttal egy fontos történelmi eseménynek nézünk elébe: A moroccói Cassablanca Konferenciára érkezik éppen Churchil, de a történelem könyvekkel ellentétben a nácik ezúttal nem akarják elszalasztani a lehetőséget, hogy megölhessenek egy ilyen fontos személyt. Gyilkosokat küldenek az Afrika Korps támogatásával együtt, és a mi dolgunk lesz megvédeni Churchil papát.


A Save Churchil három letölthető csomagban érhető el, mindegyik egy viszonylag szabadon bejárható pályát, és megannyi tennivalót nyújt számunkra. Az első csomagban például az alap single kampány átbuherált pályáját járhatjuk be újra, csak most vérgőzös nácik és tigris tankok kutatnak utánunk. A csomagokban továbbá lesznek olyan pályák, melyek nagyobbak, mint bármelyik másik az alapjátékban, tehát bejárható területből nem lesz hiány. Ismét a lopakodás, a csendes gyilkolás kerül előtérbe, miközben felfedjük a Churchil meggyilkolására készülő nácik tervét és hollétét. A harmadik, egyben a sztorit záró csomag még nem jelent meg a cikk írásakor, de az eddig felvonultatott kettő egészen kellemes élményt nyújt. Az egyetlen árnyoldala az egésznek, hogy a csomagok egyenként 7 euróba kerülnek, és bár kapunk mellé cuccokat a multihoz is, a három csomag együtt akárhogy nézzük, végül 21 euróra rúg, ami megközelíti egy teljes értékű játék értékét. Persze a játék rajongóinak ez bőven megéri, és én is azt mondom, hogy aki szerette az alapjátékot, az ezt is szeretni fogja. 


Ítélet

A Sniper Elite 3 egy korrektül összerakott játék volt, és a hibái ellenére is élvezhető volt. A patcheknek hála bizonyos hibák eltűntek, és a rajongó tábor továbbra is elégedetten rója a sivatagot, új áldozat után kutatva. A két nagyobb DLC a multiplayerhez is ad pályákat és felszereléseket, a singleplayer kampányok pedig további kihívások elé állítanak bennünket, méghozzá egész jó köntösbe tekerve. A csomagoknak megvan az ára, de bizonyára egy Sniper Elite rajongónak bőven megéri az a pár euró, ha cserébe saját kezűleg végezhet Hitlerrel, vagy ha visszatérhet a kíméletlen sivatagi frontra, hogy borsot törjön a nácik orra alá, és megmentse Churchilt. Ha az utóbbi kategóriába tartoztok, akkor ajánlom a DLC-k beszerzését. 

-Róka-
Preview
 A+
Mint DLC, a Hunt for the Grey Wolf inkább jópofa, semmint kötelező darab, ellenben a Save Churchil egy korrektül összedobott single kampány sorozat, amit ugyan részletekben szerezhetünk be, de az eredeti kampány minőségén, és talán még az felett is teljesít, köszönhetően a frissítéseknek és javításoknak. Sniper Elite 3 rajongóknak kár lenne kihagyni.

Összes oldalmegjelenítés