Megtörtént Kojima nagy bejelentése

KongFan:
MGS film, Rising, új Solid epizód.
Néhány órával ezelőtt lezajlott Kojima sajtó tájékoztatója és ha hihetünk azoknak az emberek beszámolóinak, akik ténylegesen jelen voltak, akkor bizony nem semmi dolgok vannak készülőben. De kezdjük az elején.
A sajtótájékoztató egy kis múltidézéssel kezdődött, hiszen huszonöt éves lett a széria. Aztán megjelent Avi Arad, a híres filmproducer és közölte, elfog készülni a Metal Gear Solid film. Őszintén szólva, ennek a miértjét nem értem, úgysem tudnak semmi plusz dolgot hozzáadni a történethez. Kojima és Arad pozitívan állnak a dologhoz és nagyon lelkesek, majd kiderül, szkeptikus vagyok. Még nagyon kezdeti státuszban van a project, ha tényleg lesz ebből bármi is, akkor is csak évek múlva láthatjuk a végeredményt.
A következő bejelentés a Metal Gear Solid: Social Ops volt, ami egy iOS és Androidos mobilokra készülű közösségi játék. Csapatirányítás lesz benne, mint a Peace Walker-ben és nagyon úgy néz ki, hogy már idén megfog jelenni.
Ezután jött a Metal Gear Rising, egy hosszú ingame videóval. Állítólag a Metal Gear Ray feldarabolását mutatták be a közönségnek.
Ezután jött a show igazi nagyágyúja. Bemutatták az új Fox Engine-t, de nem akárhogy, ugyanis nem egyszerű grafikus motor bemutató volt, a játék amit meghajtott az a Metal Gear Solid: Ground Zeroes volt, a széria legújabb része. A Demo állítólag PC-ről futott és nagyon úgy néz ki, hogy még a jelenlegi konzolgenerációra fog megjelenni. A jelenlévők teljesen odavoltak a grafikától, állítólag nagyon jó az arcanimáció, fény-árnyék hatás, az eső és úgy minden. A történetről nem tudunk még semmit, egy kiadott képen láthatjuk az eredeti Snake-et, vagyis Bigg Boss-t. Legalábbis úgy tűnik, hogy ő az, a vállán az embléma erre utal. A játékmenetben továbbra is fontos lesz a lopakodás és a taktika, de megérintette a szériát az újdonságok szele. Mivel ez egy openrworld játék lesz, irányítható járművekkel, a demo-ban Snake egy terepjárót és egy helikoptert is vezetett. Megjelenik a napszak változás és a különböző időjárási viszonyok. Megjelenési dátumról és platformokról nincs hivatalos információ.
Vajon így fog kinézni a játék is?
A rendezvényről semmiféle kép és videóanyag nem készülhetett, így kénytelenek vagyunk elhinni a hallottakat. Valószínűleg a Tokyo Game Show után többet fogunk megtudni és látni ezt a bizonyos videót.

Összes oldalmegjelenítés