Az éhezők viadala - Elképesztő sikerek

Gary Ross azt hiszem büszke lehet magára, mint filmrendező, hiszen elképesztő sikereken van túl Az éhezők viadala című filmje. Mind anyagilag, mind pedig kritikailag döbbenetes statisztikákat mutat. Észak-Amerikában a remekmű jelenleg 208 millió dollárt zsebelt be a mozi kasszáknál, a filmre éppen arra járó kíváncsiskodóktól. Ezzel együttvéve a Lionsgate filmstúdió legsikeresebb filmje lett.


Március 23-tól vetítik a mozik az Éhezők viadalát, és eddig az összbevétel 268 milliónál tart. A világ többi részén egyelőre úgy tűnik, hogy a mozi rajongók kerülik (?). Ami még meglepő, hogy az első hétvégi bevétel meghaladta a 152 millió dollárt is. Három nap alatt visszahozta, illetve megduplázta a költségeket a film.

A történetről:

Észak-Amerika romjain ma Panem országa, a ragyogó Kapitólium és a tizenkét távoli körzet fekszik. A Kapitólium kegyetlenül bánik Panem lakóival: minden évben, minden körzetből kisorsolnak egy-egy tizenkét és tizennyolc év közötti fiút és lányt, akiknek részt kell venniük Az Éhezők Viadalán. Az életre-halálra zajló küzdelmet élőben közvetíti a tévé. A tizenhat éves Katniss Everdeen egyedül él a húgával és az anyjával a Tizenkettedik Körzetben. Amikor a húgát kisorsolják, Katniss önként jelentkezik helyette a Viadalra, ez pedig felér egy halálos ítélettel. De Katniss már nem először néz farkasszemet a halállal - számára a túlélés a mindennapok része. Ha győzni akar, olyan döntéseket kell hoznia, ahol az életösztön szembe kerül az emberséggel, az élet pedig a szerelemmel.

Összes oldalmegjelenítés