Hungamer Filmajánló: Halhatatlanok

Eredeti Cím: Immortals
Stílus: kaland-fantasy
Játékidő: 110 perc
Rendező: Tarsem Singh
Forgatókönyvíró: Charley Parlapanides, Vlas Parlapanides
Főszereplők: Henry Cavill, Freida Pinto, Mickey Rourke

Tarsem Singh nem a termékeny rendezők sorát erősíti, két filmje között általában eltelik egy kis idő. A Halhatatlanokra 5 évet kellett várni, de a rajongóknak nem kell szomorkodniuk, hogy ezután újabb öt esztendőt kelljen várniuk, hogy kedvenc direktoruk megint jelentkezzen valamivel, hiszen Tükröm,tükröm címmel már nem is oly rég mozikba került Singh legújabb műve.


Azonban mi most maradjunk meg a véres, görög mitológiát sajátosan felhasználó látványmozinál. Történetünk középpontjában Tézeusz áll, aki bosszút kíván állni Hüperion királyon, amiért az megölte anyját. Igen ám, de rövidesen kiderül, többre hivatott ő, hogy egy gonosz királyt az örök vadászmezőkre küldjön, hiszen ő a "kiválasztott" és meg kell szereznie az epiruszi íjat, mégpedig azért, hogy megakadályozza  a Titánok kiszabadítását.

A forgatókönyv nem érdemel Oscar-díjat, gondolom, a fentiek alapján erre rá lehet jönni. De, hogy magamat ismételjem, nem baj az, ha egy filmnek nincs bonyolult sztorija meghintve millió fordulattal. Ide pedig nem is kell ilyen, bőven elég az, ha a látvány odaver, ahova kell és a színészek is hoznak egy erős közepes alakítást.


Azonban jelen esetünkben inkább gyenge alakításokkal és rossz CGI effektekkel találkozhatunk.
 
De ne szaladjunk ennyire előre. Kezdjünk inkább a képi világgal, ami kifejezetten szép, az egész barnás színvilágban pompázik, ez pedig illik is a filmhez. Véresebb jelenetek is akadnak, tehát ha valakibe beleállítanak egy kardot, ott ömlik a vér és a testrészek is repkednek, ha valaki sokat legyint szúrófegyverével. 


De itt jönnek képbe a fent említett negatívumok. A számítógépes animáció néhol nagyon gyenge, leginkább a  tájképeknél és a hatalmas épületeknél látszik az, hogy itt kevésbé igényes animátorok munkáit láthatjuk. Na, jó, most gonosz voltam, de azt nem mondhatják az alkotók, hogy kevés volt a pénz, azért elnézve a büdzsét, volt miből gazdálkodnia a stábnak. 
Színészek terén Mickey Rourke az, aki hatványozottan jobb az átlagosnál, kifejezetten jól állt neki ez a rossz fiú szerep, de hát nem is lehetett nehéz ilyen fizimiskával eljátszania. A főhőst alakító Henry Cavill-ról már nem sok jót lehet írni, számomra még elég ellenszenves is volt. Na, de a női nézők legeltethetik rajtuk a szemüket, de a férfiak se maradnak ki a buliból, nekünk Freida Pinto jutott, aki igencsak dekoratív hölgyemény, sokak örömére pedig még a ruháitól is megválik egy jelenet erejéig.


Ami mellett még nem lehet elmenni szó nélkül, az a cselekményvezetés, ez sajnos tele van kisebb-nagyobb lyukakkal, így a játékidő alatt néha elunhatja magát az ember, legalábbis nekem sikerült.


A gyenge kategóriától a rendező stílusa menti meg ezt a mozit, hiszen ez csepegtet egy kis pluszt látványilag ebbe a moziba. A díszletek és a jelmezek egész egyedire sikeredtek, ahogy pár véresebb és akció dúsabb rész is. Így miután felállunk a képernyő elől, ezek a dolgok megmaradhatnak a fejünkben ideig-óráig, de sok más nemigen. Ez pedig azt jelenti, hogy a Halhatatlanok egy átlagos darab, melyet egyszer bőven elég megnézni.


Értékelés: 5/10 Összes oldalmegjelenítés