Hungamer játékajánló - Grim Fandango

Valamivel több mint tíz éve jelent meg a Lucasarts Grim Fandango című kalandjátéka. A játék az akkor elég divatos előre renderelt képek "előtt" keltette életre a karaktereket.

A GF története elég furcsa helyszínen zajlik. Az alaptörténet szerint az elhunyt személyek lelkei a végső megnyugvás előtt egy köztes állapotba kerülnek ahol vagy ahonnan egy kiadós séta vagy utazás keretein belül jutnak el végcéljukhoz. Az ilyen utazásokat ügynökök közvetítik a lelkeknek, akik tehetségüktől függően választhatnak a lassabb vagy az igazi kedvenc expressz vonat közül amivel időben sokkal rövidebb az út.

Az egyik ilyen ügynököt fogjuk mi alakítani Manny Calavera személyében, aki nem áll helyzete magaslatán, főleg ha azt vesszük alapul, hogy kisnövése miatt lábmagasítót használ. Szóval Manny nem épp a legjobb ügynök, így főnöke ráhatására próbál tehetősebb ügyfeleket becserkészni.

Egy ilyen alkalommal derül fény arra, hogy valaki folyton elhappolja a legjobb kuncsaftokat, mi több jegyüzérkedik a Number Nine néven illetett expressz tikettjeivel... Manny nekilát felderíteni ki állhat a titokzatos ügy mögött.

A játékot korának megfelelő grafika, de mai szinten is kiváló történet, hangulat és jellegéből adódóan igazi fekete humor jellemzi.

Összes oldalmegjelenítés