4 év alatt készült el az Alan Wake 2

Az Alan Wake 2 fejlesztése 4 évig tartott, körülbelül 130 ember dolgozott rajta - mondta ezt twitteren Thomas Puha.

A Remedy Entertainment már jóval több mint egy évtizede próbálkozott az Alan Wake folytatásának elkészítésével, bár a fejlesztés ezen fejlesztési ciklus alatt körülbelül 4 évig tartott.

A Remedy már jóval több mint egy évtizede próbálkozik az Alan Wake 2 elkészítésével, és bár az idáig vezető út meglehetősen döcögős volt. De most, végre elérkeztünk oda, hogy a régóta várt folytatás nincs messze a megjelenéstől, szinte már a nyakunkon van a premier. 

Konkrétan a Remedy kommunikációs igazgatója, Thomas Puha beszélt az Alan Wake 2 jelenlegi formájában létező fejlesztési ciklusról. Twitteren Puha elárulta, hogy a túlélő horror videojátékon átlagosan, körülbelül 130 ember dolgozott a fejlesztési ciklus alatt, és a produkció körülbelül négy év alatt készült el.

Puha megjegyezte továbbá, hogy ahhoz a "minőségi szinthez" képest, amit az Alan Wake 2 elért, a fejlesztési ciklus hossza és mértéke "hihetetlen" volt. Hozzátette: "Nagyon-nagyon messze vagyunk a first party-któl vagy más nagy erőforrástól".

Az Alan Wake 2 október 27-én jelenik meg PS5-re, Xbox Series X/S-re és PC-re. Megjelenését 10 nappal elhalasztották, hogy elkerüljék, hogy más, október közepén megjelenő játékokkal, például a Marvel's Spider-Man 2-vel kerüljön szembe.

Újabb Régebbi