Hearthstone: Rastakhan's Rumble - Teszt


Ha új Hearthstone kiegészítő jön, akkor nagyjából az egész világ be van zsongva, hiszen a Blizzard egyik legnépszerűbb játékáról van szó. Ez köszönhető annak, hogy ingyenes, megjelent telefonokra és tabletekre is, így nem lehet kifogásunk a nem játszásra, internet kapcsolattal minden körülmények között tolhatjuk és nem mellesleg ingyenesen. A kártyajátékok mindig is nagy kedvence volt mindenkinek, pláne ha ezt vegyítjük az epikus Warcraft univerzummal. Jó pár éve nyúzzuk már a témát, ennek köszönhető, hogy a tizedik kiegészítő csomag jelent most meg, amely a Rastakhan’s Rumble névre hallgat.


A tapasztalt Warcraft rajongók számára is új lehet a dolog, hiszen maga Rastakhan király a legutóbbi World of Warcraft kiegészítővel került be a köztudatba. Ő a zandalari trollok vezetője, így középpontban a népe és kultúrája van. 135 új lap vár ránk, amik véleményem szerint nem lettek annyira úttörőek, hogy felforgassák a metát, de azért lehet próbálkozni. Hagyományként most is minden osztály kapott egy egyedi legendary lapot, mégpedig egy loa-t, amik a trollok által tisztelt istenséget jelent. Nem annyira erőteljesek, mint annak idején a death knight-ok, de képesek színesebbé tenni paklijainkat, ellenben nem nélkülözhetetlenek.  Új kulcsszóként pedig az Overkill érkezett, ami akkor csinál valamit, ha egy lény életét minimum 1 ponttal sebezzük tovább. Magyarul, ha egy 3 hp-s lényre legalább 4-et ütünk akkor lesz valami.


És kaptunk egy új Adventure-t is, mégpedig a Rumble Run-t. Itt a Gurabashi arénába gyűlünk össze és egy troll-t vezérelve egy Loa dicsőségért küzdünk, egész egyedi módon. Most nincs lehetőségünk direkte kiválasztani a karakter osztályt, hanem mint az arénában, 3 totem közül választhatunk, amik meghatározzák majd, hogy melyik class lapjaival operálunk. A Run különlegessége, hogy ez a totem biztosít nekünk valami plusz dolgot, például, ha megsérül a hősünk, akkor az ellenfél is elszenved 4 sebzést, vagy minden kijátszott varázslap után kapunk egy véletlenszerű varázslatot. Ugyan ezzel a metódussal a kihívónak, vagyis a gépnek, is van egy totemje. A különleges az egészben, hogy ezek rendelkeznek hp-val, szóval ha megsemmisül, akkor 3 kör múlva aktiválódik újra és addig nem élvezhetjük a sok jót, amit eddig adott.


Összességében nem lett egy kiemelkedő kiegészítő, de vannak benne lehetőségek, amik közül még sok nincs kiaknázva, tekintve a friss megjelenésre. Kaptunk egy új hős kártyát, mégpedig Zul’jin-t, amit a hunter tud majd használni és képessége a jó öreg Yogg-Saron-hoz hasonlít, tehát aktiválásakor random célpontokra ki megy az összes varázslat, amit eddig használtunk. Akik pedig megvásárolták a Rastakhan’s Rumble pakkot, az 50 pakli és az egyedi hátlap mellé megkapják magát a királyt is, mint alternatív sámán hőst.

Összes oldalmegjelenítés