Double Kick Heroes - Teszt


A Headbang Club első játéka hű a csapat nevéhez, ugyanis egy jó hangulatú, igazi metál mókát tettek le az asztalra. A Double Kick Heroes-ban keveredik a ritmus játékok jellegzetességei egy Mad Max és zombiapokalipszis inspirált világban, plusz az egészhez kapunk egy hangulatos sztorit tele poénnal és a kemény zene nagyjaival. Én első perctől rendkívül élveztem, hisz nem mindennapi elemek keverednek benne és zeneileg ez a stílus áll hozzám legközelebb, szóval nálam nagyon el lett találva a játék.


Egy metál bandáról szól a történet, akik a Double Kick Heroes nevet viselik. Igazi zenészekhez híven hónapokra elvonultak a világtól, hogy megírják első számaikat, és egy friss koncerttel robbanjanak a nagy közönség elé. A próbaterem rejtekében nem érte őket baj, de a világ elpusztult és most zombik lepik el az utcákat. Miután ráeszmélnek, hogy a hosszú hónapok alatt gyakorlatilag megsemmisült az emberiség, kocsira pattannak, rákötik a dobszerkó duplázójára a gépfegyvereket, merthogy ilyenük is van, és neki indulnak hatalmas kalandjukra. Természetesen útközben folyamatosan zenélnek, és ez segít nekik életben maradni, ugyanis a dob ritmusára a fegyverek működésbe lépnek és széjjel lövik a zombi hordákat, akik futnak utánuk.


A játék lényege, hogy ne haljunk meg és teljesítsük a pályákat, amik gyakorlatilag különböző zeneszámok végigjátszását jelentik. Halljuk a ritmust és az adott parancsok ütemre való lenyomásával tüzelünk, így ritkítjuk a zombik seregét. Persze kicsit használni kell az agyunkat is, nem elég a ritmusérzék, hisz nem mindegy, hogy a kocsi hátuljára kötött gépfegyver melyike lő és az sem, hogy melyik sávban haladunk. Az élőhalottaktól függően kell váltanunk, hogy fent illetve lent tüzelünk, illetve az út melyik szélén száguldozunk.


A játék nehézsége jól van optimalizálva, sok fokozat érhető el. Könnyűn elég csak a lábdobot használni, de magasabb szinteken bejönnek a cinek és a pergő is, amik új gombok lenyomását igénylik. A játékban folyamatosan kell törekedni arra, hogy ne hibázzunk, hiszen a leütött hangjegyek szorozzák a fegyverünk sebzését, sőt, a típusát is. Így lehetséges az, hogy egy jó kis death metal közben ritmusra lövő shotgun-nal pusztítjuk a zombikat.


A játék jelenleg early access állapotban van, de ennek ellenére a sztori mód játszható, valamint kapott egy editor-t is, így saját számokkal saját pályákat alkothatunk. Semmi sincs, ami megállítsa a metált. Én ajánlom mindenkinek, hangulatos ritmus játék jó sztorival, amiben sok a dialógus és a poénkodás. Egy ízben például találkozunk Marilyn Manson-nal, aki a Double Kick Heroes-ban csak a Marlene Branson névre hallgat. Több ez egy sima arcade ritmus játéknál, és külön élvezet, hogy boss fight-ok is vannak. Jönnek majd a cápaember szörnyek, tankok és óriás zombidínók is.

Review score
 8.0A Double Kick Heroes egy remek hangulatú ritmus játék, ahol nem elég a gombok megfelelő időbeni lenyomása, hanem a zombik hadával is meg kell küzdenünk. A nehéz zene kedvelőinek kötelező darab. 

Összes oldalmegjelenítés