Heroes & Generals - Teszt


Heroes & Generals nevű játékot egy dán fejlesztőcég a Reto-Moto adta ki. Bár ez a cég annyira nem ismert, de mégis közvetetten nekik köszönhetjük a Hitman játéksorozatot, mert az IO Interactive vállalatot 1998-ban ők alapították. A Heroes & Generals többjátékos, FPS játék, ami leginkább a battlefield 1942-re hasonlít, de csak felületesen.


A játék single player móddal nem rendelkezik, így csak multiban tudjuk egymást darálni. A játék a II. Világháború elején játszódik. A 3 szokásos nemzet közül választhatunk: amerikai, német illetve orosz. Karakterünk nemzetisége csak annyit határozz meg a játék során, hogy kinek az oldalán szállunk harcba 1-1 meccs erejéig. Bár arra oda kell figyelni, hogy a barátaitokkal egy nemzetbe tartozzatok, mert különben értelemszerűen nem tudtok együtt játszani. Ha mégis más nemzetbe kerültetek, akkor sincs gond, mert minden accounton 3 karakter lehet, de a második illetve harmadiknak már feltétele a 10-es account level és egy kevés creditért, játékbeli pénzért. Más fegyverek elérhetők a más nemzetek játékosainak, de egyik se add olyan nagy előnyt, mert a későbbiekben a módolások miatt jelentéktelenre csökken jelentőségük.


A játékban xp-rendszer található viszont eltérően más FPS játékokhoz itt külön kapod az accountra és a karakterednek. Az account maximális szintje 12, ez határozza meg, hogy milyen játékmódra mehetsz, illetve 10-estől lehet több karaktered, ahogy ezt már leírtam. 4 fő játékmód található az Encounter, Skirmish, Assault és az eLITE. Az Encounter mód a kezdő pálya ebben 1 pálya található és itt még katona nézz farkasszemet egy másik nemzetbeli katonával. Ez után következik szintkövetelményben a Skirmish amiben már 3 pálya van és ezeken már megtalálható elég sok szárazföldi jármű mint például a tankok. Az előző pályával ellentétben itt már az alapkatonától eltérő speciális katonával is lehet lenni. Ez után jön az Assault játékmód a maga 5 pályájával és megjelennek a repülők is. És végül az eLITE 9 pályával, ide csak a maximális 12-es szinttel enged be a játék. Az összes pálya területfoglalós, de vannak pályák ahol, ha elfoglaltad az adott pontot az a te csapatodé marad, de máshol meg visszatudja foglalni az ellenfél csapata. A legtöbb pályát megnyerni úgy lehet, hogy elfoglalják az összes pontot. A pályák nagyon változatosak így nem válik monotonná a játék, viszont a meccsek nagyon hosszúak lehetnek főleg már nagyobb szinteken. A karakterszintnek nincs maximuma viszont ez nagyon speciális, nagyon a játékos játék stílusától függ. Ha sokat sniperkedünk akkor a képességünkre kapunk xp-t és így jobban fog bánni karakterünk a sniper fegyverekkel, de ez ugyan így van a tankokkal, repülőkkel is. Ahogy már írtam vannak speciális katonák, ezek a karakter szintjétől függnek. Kezdetben gyalogosok vagyunk, majd 5-ös szinttől ejtőernyősök, 7-estől sniperek, 8-tól tank sofőrök, 9-től repülőgép pilóták és végül 22-es szinttől tábornokok lehetünk. A játékban a tankok és repülőkön kívül még egy harmadik jármű is megtalálható a bicikli, de sajnos értelme nincs, mert hamar leszednek róla. A fegyverek nagyon részletesen ki vannak dolgozva. Alapfegyvert kapsz a játékelején, de közelharci fegyvert már venned. A fegyverekre nagyon sok féle mód létezik, az alapoktól, mint hogy milyen színű legyen, távcső milyen legyen, egészen addig, hogy milyen töltényt tegyen bele. Sőt ha túl sokat használtuk egy meccs alatt a fegyverünk, akkor azt meg kell javítani illetve újratölteni.


A játék grafikája nagyon jó, de meg kell említeni, hogy mintha egy kicsit kockás lenne illetve nincsenek annyira élek se. Ez betudható annak, hogy annyira nem nagy gépigényű játékról beszélünk. A táj kidolgozottsága nagyon részletes, ami fontos is a játékmenet szempontjából hisz a fedezékrendszernek fontos szerepe van a játékban. Akár a fűbe le lehet hasalni vagy egy fa mögött elbújni és így az ellenséges játékosok nehezebben szúrnak ki minket. A játékban a hangok nagyon jók, élethűek. Főleg a gránát és a lövések. A járművek hangjai között nincs nagy különbség. A játék hitbox rendszere még javításra szorul, mert elég sűrűn elfordul, hogy miután fejen lőtted az ellenséget neked csak testsebzést jelez ki.


Nagyon jó játékot sikerült összehoznia a dán fejlesztőcsapatnak, kisebb hibákkal. Eleinte nagyon igazságtalan a játék, mert az alapfegyvered gyenge, és míg nincsen, módolva vagy jobb fegyvered akkor már jobban lehet élvezni a játékot.

Review score
 9.0
A játék grafikája szép, játékmenete pörgős, változatos.Pár hibát leszámítva jól fut, szerverekkel és optimalizálással sincs gond.

A játékot le tudjátok tölteni steamról is IDE kattintva, de a hivatalos oldalról is miután ITT regisztráltatok. 

Összes oldalmegjelenítés