Shooter Ultimate - Teszt

Megint elkóboroltak a tudósok...



A PixelJunk csomag újabb játéka, a Shooter Ultimate, annyira nem is új, mint elsőre tűnik. Valójában a 2 éves alapjáték, a Shooter felújított verziója. Kapott némi új tartalmat: szebb grafika, directx11-es támogatás, na meg jó pár bug javítása. Játék még mindig egy kellemes alkotás, melyben különféle fizikai puzzle-öket kell megoldanunk egy űrhajót irányítva, és ahogy a nevében is benne van, a lövés sem elhanyagolható. A pályák alapeleme a víz, amit megfelelően irányítva érhetjük el a céljainkat.


Valójában bekerült egy story mód, ami miatt nem annyira száraz már a játék, mint 2 éve. Egyébként már azt a változatot is nagyon szerették. A történettel plusz egy célunk lett, lényegében tudósokat kell megmentenünk, akik a lehető legrosszabb helyen próbáltak kutatóbázist építeni. Ezenkívül a pályákon vannak kincsek és rengeteg eldugott szoba, amit csak a legszemfülesebbek fognak tudni megtalálni. Persze nincs ilyen könnyű dolgunk, hiszen ellenfelek tömkelege áll az utunkba, a harc pedig nem olyan egyszerű, hogy csak lövünk, mivel a fegyverek használatával a hajónk túlmelegedhet és irányíthatatlanná válik. Nagyobb csaták esetén sokszor hűtenünk kell a hajótestet a közeli víz segítségével, vagy kilőve a lágyabb anyagú talajt, új utakat nyitni meg a folyóknak és elárasztani a területeket.


Sokszor a reflexeinkre is szükséges lesz, hiszen a víz utat tör magának, és ha hamarabb ér a tudóshoz, mint mi, akkor ő bizony nem éli túl a kalandját. De nem csak a környezet jelent veszélyt a túlélőkre, mi magunk is kárt tudunk okozni nekik, ha nem hagyjuk időben abba a lövöldözést, könnyen lehet, hogy egy rosszul célzott rakéta úgyszintén elveszi az életüket.  


A játék egyébként kellemes 10 órát tartogat számunkra, de a versengőknek ez akár több is lehet, hiszen van benne egy ranglista, ami minden alkalommal hozzáveti az internetes adatbázishoz a teljesítményünket és kiírja, hogy a nagy ranglétrán teljesítményileg hol állunk. Ezenkívül meglepetésemre kapott szerepet a PvP is. Itt egymás ellen kell harcolnunk, pénzt kell gyűjtenünk és a hajónk fejlesztésével még nagyobb pusztító gépezetet építhetünk.


A Shooter Ultimate grafikailag is megújult. Minden csillog és fénylik, de a retro szerelmeseinek, a Double Eleven és a Q-Games Ltd. fejlesztői csapat lehetőséget biztosít a régi grafika beállítására. A játék tehát egy remek időtöltést jelent a fizikai puzzle feladványok kedvelőinek. 150 pályájával nem kevés időbe telik majd, mire minden tudóst megmentünk, ráadásul már co-op-ban is lehet élvezni a kalandokat, ami egy újabb vonzó tényező lehet. Steam-en el tudjátok érni, ne féljetek a kipróbálásától!

Pro:
+ Megújult grafika
+ Bőséges tartalom
+ Remek zene

Kontra:
- Talán néhol túl nehéz
- Egy pálya több térképet is tartalmaz, amik között nincs mentési lehetőség

Értékelés
 8.0
Játékmenet: 

Jó kis puzzle játék, ahol a folyékony elemekkel is számolnunk kell, ezen felül a lövöldözés sincs elhanyagolva. De semmi több.
 9.0
Hangulat: 

Az új megjelenés és a jó zene garantálja az értékes hangulatot.
 9.0
Grafika: 

Sokkal jobban néz ki, mint az alapjáték, de ennek ára is van. Attól függetlenül, hogy első ránézésre nem tűnik nagy was ist das-nak corei5 proci kell neki.
 9.0
Hangok: 

A hangokra és a zenére nem lehet panasz, nagyon el lettek találva.
 8.0
Szavatosság:

Néhol kicsit idegesítő és a puzzle-ben amúgy is hamar elfárad az ember. Amíg végig nem visszük, fent tartja az érdeklődést, de ez a megtartáshoz már kevés. Talán a co-op meg a PvP kicsit még dob rajta, de nem sokat.
Review score
 8.6

A Shooter Ultimate a maga nevében egy remek puzzle játék, ahol a lövöldözésen kívül a fizikára is figyelni kell. Rengeteg pálya van benne, ami garantálja a nagyjából 10 órás játékot, a co-op és a PvP lehetőség pedig ezt képes tovább fokozni.

Összes oldalmegjelenítés