Battlefleet Gothic: Armada - Jönnek az orkok

Nénány friss screenshottal rántotta le a leplet az ork armadáról a Tindalos Interactive


A Tindalos a Game's Workshop klasszikus, táblás játékát készül a monitorokra adaptálni, és a mai nappal először kóstolót kaphattunk a leendő ork flotta viselt dolgaiból. A zöldbőrűek hajói először a szeptemberi trailerben villantak be pár képkocka erejéig, de a várakozásnak ezennel vége: megjelentek a hivatalos képek.


Ahogy azt a Warhammer univerzumtól megszokhattuk, zöld barátaink nem épp a kiforrott taktikákkal fogják belopni magukat a szívünkbe, hanem inkább a "Dakka, dakka!" jegyében roskadásig felfegyverzett, vastagon páncélozott, többnyire más hajók roncsaiból, űrszemétből, olykor aszteroidákból összetákolt cirkálóikkal, melyek jó ork szokás szerint a megbízhatóság helyett a nyers tűzerőre helyezik a hangsúlyt.


Az Unreal Engine 4-re alapuló Battlefleet Gothic: Armada-ban a játékos a Birodalmi, Elda, Káosz és Ork flották valamelyike felett veheti fel az irányítást, mégpedig RTS nézetben. A több kilométer hosszú acélkolosszusok összecsapásához egy globális konfliktus adja a körítést, mely során az említett felek a játék helyszínéül szolgáló Gothic szektor uralásáért kelnek birokra, ember- és hadianyagot nem kímélve. A sztori a Káosz légióinak a birodalmi erők ellen intézett meglepetéstámadásával indul, amely kirobbantja a több mint húsz évig tartó konfliktust, melyből később az időközben felbukkanó orkok és eldák is derekasan kiveszik a részük.


A fejlesztők kiemelték a hajók mély és részletes mikromenedzselésének lehetőségét, a játékosnak lehetősége van a hajók fegyverzetének, páncélzatának, alrendszereinek és minden egyéb aspektusának testreszabására, a legapróbb, fürge fregattoktól egészen a gigantikus csatahajókig. Ezen módosítások komoly hatással lesznek hajóink viselkedésére, és a csata során bevethető különleges képességeikre egyaránt. Ha ez még nem lenne elég, a hajók parancsnoka és legénysége minden csatában tapasztalati pontokat kap és fejlődik, így növelve azok harcértékét, melyre szükség is lesz, ha túl akarjuk élni az előttünk álló, egyre komolyabb csatározásokat. A játék pontos megjelenési dátuma még nem ismert, de a fejlesztők 2016-ra ígérik az indulást.


Összes oldalmegjelenítés