Hivatalosan is bejelentették az F1 2015-öt


Új motor, új módok és még más újdonságok.

Pár hete szivárogtak ki képek az ez évi hivatalos Formula 1 játékból, de nem követte bejelentés. A mai napon a Codemasters hivatalosan is lerántott a leplet a játékról, amely júniusban fog megjelenni PC-re, PS4-re és Xbox One-ra.



A fejlesztők nyilatkozata szerint az idei változat nem csak egy sima feltupírozott termék lesz, ami megfelel az idei év szabályainak, hanem egy teljesen új vizuális és vezetési élménnyel rendelkező játék. Az EGO motor újabb változata több, mint 20 változtatást hoz nekünk, ide tartozik a motor és váltó, aerodinamika, üzemanyagtank, force feedback (erő visszacsatolás), felfüggesztés és a teljesen új gumi fizika.

Az eddig megszokott játékmódok visszatérnek plusz eggyel kiegészülve, így már szabadon választhatunk a Championship Season, az új Pro Season, Quick Race és Multiplayer között.

Egy külön kedvességgel készül az angol fejlesztőstúdió azoknak a játékosoknak, akik a tavalyi részt nem tudták kipróbálni PS4-en és Xbox One-on. Ők a tavalyi autókat is megkapják a 2015-ös kiadásban, amelyeket az új fizikával építettek újra teljesen az alapoktól.


Újdonságok listáját erősíti a konzol verziók hangvezérlés támogatása, amely segítségével információkat kérhetünk az abroncsaink, az időjárás állapotáról, kérvényezhetjük az első szárny állítását és még egyéb dolgokat is.


Az eddig megjelent részek force feedback-je koránt sem volt jónak nevezhető , ezen a téren is jelentős javulást ígérnek a fejlesztők, A játékos sokkal jobban fogja érezni az autó és aszfalt kapcsolatát a kormányon keresztül.

Remélem ezek nem csak üres ígérgetések és végre valahára kapni fogunk egy, az F1-hez illő minőségi játékot.

Összes oldalmegjelenítés