Over 9000 Zombies! - Előzetes

Belenéztünk az Over 9000 Zombies!-ba...


Szerencsére ma már olyan világban élünk, hogy akár egyedül is képesek vagyunk játékot fejleszteni és azt utána kiadni. Ez a helyzet az Over 9000 Zombies!-zal is, ugyanis az egészet egy Loren Lemcke nevű úriember készítette és a Mastertronic-nak köszönhetően meg is jelent a PC platform legnépszerűbb kliensére, a STEAM-re.


Az Over 9000 Zombies! egy zombis játék... nyilván. Pontosabban: egy felülnézetes zombiölös "twin stick shooter". A piac tele van az ehhez hasonló játékokkal, nehéz már újat mutatni ebben a kategóriában. Az update1-es előzetest megnézve azt érezhetjük, hogy a zombik mennyiségével próbál valamennyire kitűnni (a cím is erre utal) a tömegből.


A játékban jelenleg csak egy pálya van, aminek közepén van egy várként funkcionáló ház (a fal ledönthető). A zombik/ellenfelek bárhonnan jöhetnek, a mi dolgunk hogy visszaküldjük őket a pokolba. Először csak a kezdő pisztoly áll rendelkezésünkre, de idővel új fegyvereket lehet majd felvenni. Lőszerből végtelen van, egyedül a tárazásra kell figyelni. A felvett fegyverek megmaradnak, új játék esetén már ennyivel erősebben kezdünk. Minden nap végén (ami a sötétség/világosság szempontjából nem is egy nap) lehetőségünk van valami nagyon alap dolgot fejleszteni magunkon, ami közül talán a több életerő pont és annak regenerálódása éri meg egyedül. A zombik dobálnak alkatrészeket, gránátokat, különféle power up-okat, életcsomagokat és persze néha új fegyvereket is. Az alkatrészeket érdemes gyűjteni, mert a craftolos ablakot behozva (B betű) falat tudunk felhúzni és/vagy különböző turreteket tudunk letenni. Egyszerre csak 6 turret lehet lent, ezért meg kell gondolni, milyet választunk. Billentyű+egér, illetve gamepaddal is tökéletesen irányítható, utóbbinál még holtjátékot és rezgést is lehet állítani.



Ahogy a legtöbb indie játéknak, ennek is pixeles a grafikája. A kamera teljesen felülnézetben van, ezért mindennek csak a tetejét fogjuk látni, az oldalát nem. Ami tetszett, az az árnyékok: karakterünk világit a sötétben, körülötte minden árnyékot vet és ez tud nagyon jól kinézni. A zene illik az akcióhoz, a fegyverhangokat hamar meg lehet unni (mondjuk ezzel nem is nagyon lehet mit kezdeni). Szerencsére mindkettő kikapcsolható a menüben.



Most nyilván nem egy Crysis 1-re gondolok, de az egész Over 9000 Zombies! alfájának olyan tech demó hangulata van. "Igen, működik, igen, nagyon sok zombi van egyszerre a képernyőn... már csak valami játék kéne mögé". Hamar meg lehet unni. Az első pár "nap" nagyon unalmas, semmi kihívás, néha akad pár perc komoly akció, de nagyon sokáig kell játszani, hogy ehhez a ponthoz elérjünk és nem lehet állást menteni sem. Amire szüksége van a játéknak, az egy érdekes játéktér, valami cél azonkívül, hogy meddig bírod ki, bossharcok. Az Over 9000 Zombies!-t lehet local vagy online co-opban is nyomni és hát tudjuk, hogy ha egy baráttal játszunk, akkor az még a legunalmasabb játékot is feljavítja. A STEAM-en értékelők is valószínűleg figyelembe vették a körülményeket és habár általában egyetértek velük, ez esetben annyira nem. Millió és egy hasonló időölő program van, akár flash-ben is lehet zombiölőset játszani, ingyen. Ha csak nem élünk-halunk az ilyen játékért, passzoljuk egyelőre.



Az Over 9000 Zombies! megvehető a STEAM-en 7 euróért (09.22-i nap végéig féláron).

Preview
B+A játékmenet nagyon hullámzó, sokáig kell játszani, hogy felpörögjön. Az éjszaka és az árnyékok nagyon jól néznek ki. Olcsó, de kevés a tartalom benne.

Összes oldalmegjelenítés