Assassin's Creed 3 - Videó a tengeri ütközetről fejlesztői kommentárralAssassin's Creed 3 - Videó a tengeri ütközetről fejlesztői kommentárral

Az Assassin's Creed sorozat minden részében hol kisebb, hol nagyobb fejlődés tapasztalható. A sorozat következő részével az Assassin's Creed 3-al nem csak főszereplőt vált a Ubisoft, de korszakot is és ez együtt jár több újdonság bevezetésével, mint amit az utóbbi 3 részben tapasztalhattunk.

Új főszereplő, új korszak, új mozdulatok, új fegyverek, új helyszínek, új harcmodor és talán ami a legnagyobb újdonságot jelenti a tengeri ütközet megjelenése.

Korábban már láthattunk bemutató videókat a Tengeri harcmodorról, de ezúttal az egyik fejlesztő kommentárjával kibővített trailer-t tett közkincsé a Ubisoft.

Nagy vonalakban a következő információkat tudhatjuk meg a tengeri ütközetekkel kapcsolatban:

- Connor teljes irányítással bír a hajójára vonatkozóan.

- A dinamikus időjárás rendszer kihatással lesz az ütközetekre: derült égből hirtelen hatalmas vihar kerekedhet, melyben elveszthetjük szem elől az ellenséges hajót, illetve a hullámok befolyásolni fogják az ágyúinkkal való célzást és találatot. Az időjárás változás nem script alapján, hanem véletlenszerűen fog történni.

- Ágyúink többféle lövedéket tudnak majd kilőni: Klasszikus kerek lövedék, mely a hajók elsüllyesztését szolgálja, Láncos golyó, melyet a vitorlázatra érdemes lőni (célja, hogy megállítsa az ellenséges hajót a vitorlázat szétszaggatásával, hogy a mieink átszállhassanak. Ez akkor lesz különösen hasznos, ha át akarunk majd szállni valami oknál fogva az adott hajóra) és végül van a kartács szerű lövedék (célja a legénység elpusztítása).

- Többféle célunk lehet hajózás közben: Átkelni egy aknamezőn, megtámadni ellenséges erődítményeket vagy átszállni az ellenséges hajóra, hogy ott likvidáljunk egy célpontot

- Természetesen átszálláskor a hagyományos Assassin's Creed harcmodorban fogunk majd küzdeni.

Az Assassin's Creed 3 Xbox 360-ra és PS3-ra 2012 október 31-án, míg Pc-re 2012. november 23-án fog megjelenni.

Összes oldalmegjelenítés