Knowledge is Power: Decades - Teszt


A Knowledge is Power a PlayLink játékok egyik éllovasa volt. Akinek ismeretlen lenne a forma, annak elárulom, hogy ezek party játékok Playstation 4-re, ahol 2-6 ember szórakozhat együtt. Nem kell hozzá kontroller vagy különleges vezérlő, csak az okostelefonunk, amire letöltünk egy appot, és ennek segítségével irányítjuk a folyamatokat. Az évek során kaptunk már interaktív sorozatgyilkosos filmet, a Hidden Agenda képében, minijátékokkal töltött társasjátékot a Frantics szerepében, a fentebb említett alkotás pedig a kvíz játékokat képviselik. A Knowledge is Power-ben különböző kérdésekre kell helyesen válaszolni, amik nyúlnak az ókori történelmi személyektől egészen a napjaink gasztrokultúrájáig, pontokat szerzünk, kibabrálunk a másikkal majd a tudás piramisában végső csatát vívunk. Rettentő szórakoztató és sikeres játék, aminek helye van minden társasági összejöveteleken. Kortól függetlenül is élvezni lehet, szóval nem egy Legyen ön is milliomos nehézségű. Ennek kaptuk meg most folytatását Decades címmel.


Kicsit kiábrándító, hogy minden PlayLink játék magyar szinkronnal és felirattal jelent meg, a Knowledge is Power: Decades viszont nem. Bár időbe telik a honosítás, hiszen rengeteg kérdést kell beolvasni. Egyelőre nincs arról hír, hogy élvezhetjük-e majd a saját nyelvükön, az alap játék viszont hónapokkal a megjelenése után megkapta a magyar szinkront, szóval a lehetőségek adottak. Visszatérve a Decades-re, én picit csalódott vagyok, hiszen önálló tételként tudunk hozzájutni, még sem nyújt megújulást a játékmenetben, vagy csak minimálisát. Gyakorlatilag kaptunk egy halom új kvíz kérdést, évtizedekre leosztva. Míg az alapfelállásban a játékosok különböző témák között válogathattak a kérdések előtt, most ez adott, a mi feladatunk az évtizedek kiválasztása, ami a 80-as évektől a napjainkig terjed, szóval az elmúlt 40 évet dolgozza fel.


A játékmenet még mindig izgalmas és vicces: ha letöltöttük az applikációt, ki kell választanunk az avatárunkat, aki majd a képernyőn parádézik. Készíthetünk vicces fotót, ami megalapozza a kezdeti jó kedvet. A kérdéseknél mindenki eldönteni, melyik évtized a hozzá legközelebb álló, amiben otthon érzi magát. Végül az kerül kiválasztásra, amit a legtöbben választottak, vagy ha elhasználunk egy power-up-ot, amiből mindenkinek egy van, hiszen ilyenkor automatikusan, úgymond megvásároljuk magunknak a választott évtizedet. Döntetlen esetén pedig véletlenszerűen sorsol egyet a játék. Kérdések előtt kötelezően szivatni kell egymást, ami annyit tesz, hogy a telefon kijelzőjén nehezítve látja majd a kérdéseket, például festékesek lesznek a válaszok és előtte egy ujj mozdulattal le kell törölni őket. Nem csak klasszikus kvíz kérdések vannak, hanem párosítós és sorbarendezős feladatok is, a játék végén pedig a tudás piramisát kell legyőzni, ahol a leggyorsabban válaszoló kapja a legtöbb pontot, így ugrálva felfelé a csúcsra.


Ugyanezt tudnám mondani magáról a Knowledge is Power-ről is, annyi különbséggel, hogy a tesztből kimaradna az a mondat, melyikben a korszakokról írtam. Én kicsit csalódott vagyok, hogy a Decades egy önálló játék, sokkal jobban örültem volna mondjuk egy dlc formának, hiszen a fő probléma a repetitív játékmenet, így én, akinek volt szerencséje az alaphoz, ez már semmi újat nem mutatott és pár menet után a bejáratott társaságommal rá is untunk az egészre. Akiknek viszont új az élmény azoknak remek szórakozási lehetőséget biztosít, viszont ahogy mondtam, egyelőre nincs magyar nyelven.

Review score
 7.5A Knowledge is Power: Decades egy hangulatos party játék, ahol évtizedekre lebontva kapjuk a kvíz feladványokat. Remek lehetőséget nyújt a szórakozásra, bár sok újdonság nincs benne az előző részhez képest. 

Összes oldalmegjelenítés