Prey - Körvonalozódó megjelenés és 8 percnyi játékmenet - Előzetes



Közeleg a Prey megjelenése?

Az elmúlt 24 óra nagyon gazdag volt játékhírek tekintetében és számos újdonságról, illetve rég várt játékról láttak napvilágot új hírek. Jelen híralanyunk is egyike azon játékoknak, melyet sokan várnak eddig mégis nagyon szerény adagokban jönnek a hírek róla. Foglalkozzunk tehát egy kicsit azzal mit is ad majd a játékosoknak a Prey játékmenet szempontjából.

Előzetes információkból már tudjuk, hogy a játék főhöse Morgan Yu lesz, aki a Talos 1 nevű kutatóközpont bejárása során próbál majd számos titokra fényt deríteni. Az állomást ellepték az ott tanulmányozott Typhoon nevű lények, akik lépten nyomon a különböző morálisan aggályos kísérleteknek kitett Morgan életére fognak törni nyomozása alatt. Maga a játék egyébként egy olyan alternatív idősíkban fog játszódni, ahol Kennedy-t nem gyilkolták meg, aki életbenmaradása révén hatalmas mennyiségű forrással támogatta az űrkutatást, melynek eredményeképpen jött létre a Talos 1 nevű központ.

A mostani videóból kiderül, hogy a Typhoon jártas az álcázás művészetében és gyakorlatilag bármilyen a környezetünkben lévő tárgy lehet az életünkre törő idegen létforma is. A lőfegyverek nagyon ritkák lesznek a Talos 1-esen így amennyiben szert teszünk ilyenre azt értékelnünk kell majd és esetleg tartalékolni egy nehezebb összecsapásra. 

A játékban ,mint ahogy az manapság annyira divat, lesz fejlődési rendszer, amelynek központi eleme a neuromod nevezetű tárgy lesz. Tulajdonképpen ezen tárgy segítségével fejleszthetjük majd Morgant. A különböző fejlesztések értelem szerint neuromodok lesznek, melyek különböző képességeit tudják majd erősíteni főhősünknek, melyek egyaránt lehetnek a teljesen emberiektől kezdve a Typhoon által birtokolt képességekig bármilyen jellegűek. A játékban tehát mindent amit az idegenek tudnak mi is elsajátíthatunk, ha áldozunk rá elég fejlesztési pontot. A Prey-ben nem csak a Typhoon fog az életünkre törni.

Képességeinket tekintve különböző tárgyakká változhatunk, mint a mimic nevezetű idegen létforma. Ez a képesség hasznos lesz szűk átjárókon való áthaladáshoz, de elsődleges eszköze lesz annak is ha simán csak át akarunk lopakodni egy-egy területen. A képességeket egyébként kombinálni is lehet majd azok egymás utáni aktiválásával. 

A fejlesztők bemutatták még az úgynevezett ragasztóágyút is, mely támadófegyverként és a továbbjutáshoz egyaránt használható fegyver lesz. Segítségével mesterséges kapaszkodókat, illetve útvonalakat tudunk majd ragasztani a függőleges felületekre is, mellyel alapból elérhetetlen szintek is elérhetővé válnak.  Emellett egyébként csövek lezárására is alkalmas, mellyel az olyan területeket lehet átjárhatóvá tenni ahol csövekből kitörő forró gázok vagy tűz  miatt nem tudnánk áthaladni. A Talos 1-en található rendszerek segítségével bárki megtalálható egyébként a kutatóközpont belsejében.

A következő érdekes kütyü, amit bemutatnak a készítők a recycle charge, mely képes elemeire bontani bármit, kiváltképp az utunkban álló dobozokat és egyéb útakadályokat. Az így kinyert elemek felhasználhatóak a játék kraftolási rendszerében, ami mivel kevésszer fogunk lőfegyverbe botlani szerves részét fogja képezni a túlélési taktikánk kidolgozásának. Jobban mondva nagy hasznát fogjuk venni az alapanyagoknak, illetve a játékban megtalálható tervrajzoknak, melyek révén bármilyen tárgyat lehet reprodukálni ami a játékban megtalálható. 

A fejlesztők nem csak a Talos 1 belsejét modellezték le, hanem lehetőségünk lesz az űrben is körbenézni, illetve felfedezni. Visszakanyarodva némileg a képességekre, illetve a neurómodokra azért érdemes lesz módjával idegen technológiát magunkba építeni. Bizonyos képességek ugyanis erős ellenfeleket fognak vonzani magukhoz, ami azt jelenti, hogy ilyen esetben bizony komolyan bele törhet a bicskánk az így odacsalt entitás legyűrésébe.

A Prey a fejlesztők állítása szerint nagyon hamar már 2017. tavaszán meg fog jelenni Playstation 4-re, Xbox one-re és természetesen PC-re is. A játék, a videók és információk alapján, egyre ígéretesebbnek tűnik, amiről ti is meggyőződhettek az alábbi két trailer megtekintése révén.




Összes oldalmegjelenítés