Több, mint 30 játékkal startol a PS4 Pro a megjelenése napján



Playstation 4 Pro: Amikkel először játszhatunk az új gépen...


Rohamosan közeledik a  Sony teljesítményben és erőben felturbózott konzoljának a Playstation 4 Pro-nak a megjelenése. A továbbfejlesztett konzol erejének kihasználásához azonban a már megjelent játékok készítőinek egy javítás formájában kell Pro kompatibilissé tenni a játékaikat. Ez szükséges ahhoz, hogy az említett programok ki tudják használni a Pro erejét, mely elméletben jobb futási teljesítményhez és szebb grafikai megjelenítéshez vezet (Némi skepticimussal, de annál nagyobb érdeklődéssel várjuk az ígéretekből vajon mennyi fog a gyakorlatban megvalósulni).

A Sony a mai napon arról számolt be, hogy több, mint 30 már megjelent játék kapja meg ezt az elengedhetetlen javítást a PS4 Pro megjelenésének napján. A teljesség igénye nélkül olyan játékok kapnak Pro optimalizálást, mint a nemrég megjelent Battlefield 1, a Call of Duty Infinite Warfare, a Dishonored 2, az Infamous First Light és Second Son, a Mafia 3, Rise of the Tomb Raider, Last of Us Remastered illetve a méltán népszerű Uncharted 4.

A támogatás azonban itt nem fog véget érni. A Sony szerint 2016 év végére 45-nél is több PS4-es játékot játszhatunk majd a továbbfejlesztett gépen arra optimalizált formában. Többek között olyan címekre kell gondolnotok, mint a Watch Dogs 2, a Last Guardian vagy például a  Final Fantasy XV.

Emellett a Sony megerősítette, hogy minden 2017-ben és azután megjelenő játékuk ki tudja majd használni a PS4 Pro által biztosított plusz teljesítményt. Tehát a Horizon Zero Dawn, Days Gone, a For Honor, Nioh, illletve a Gran Turismo Sport a továbbfejlesztett gépre optimalizálva fog érkezni (hogy ezt a funkciót már megjelenéskor megkapják-e vagy csak a későbbiekben az nem tisztázott).

Fontos megemlíteni, hogy minden PS4-en már megjelent játék ugyanúgy játszható lesz a PS4 Pro-n is, csak amelyik nem kap optimalizálást a gépre az ugyanúgy fog futni és megjelenni, mintha azt egy sima alap playstation 4-en játszanánk.

A Playstation 4 Pro kishazánkban is 2016. november 10-én jelenik meg és lesz elérhető a potenciális megvásárlói számára.

Összes oldalmegjelenítés