City of the Shroud - Előzetes

Egy jó kis valós idejű taktikai játék...



Habár a játék még nagyon korai fázisban van, már most lehet látni rajta, hogy megéri-e majd játszani vele. A mai alany a City of the Shroud, ami egy nagyon leegyszerűsített taktikai játéknak tűnik, ám ennek ellenére van benne pár olyan fogás, amit újnak és egyedinek lehet mondani. Sajnos a tartalma még elég gyér, egyelőre még Steam-en sincs fent, de ami jelenleg elérhető, az szórakoztató. Maga a játék hangulata eléggé keletiesre sikeredett. A zene is erre utal, és nem mellesleg a homokos város, ami palota híján szinte tiszta Agrabah. Itt mi új jövevények leszünk és meg kell küzdenünk a fenyegetést jelentő banditákkal, mivel a helyi őrség kevés figyelmet szentel nekik. Történetünket több rejtélyes alak fogja végig mesélni.


Maga a sztori felvezetés érdekesen sikerült. Rövid frappáns párbeszédeket olvashatunk a mesélők és a főszereplő között. Mindezek szépen, jól megrajzolt képek formájában tárulnak a szemünk el. Mint említettem, minden le van egyszerűsítve, így a sztori leírása is, de ezek a dolgok rettentő jó módon lettek megfogva. Szép rajzokat kapunk és a frappáns dialógusok sokszor mosolyt csalnak az arcunkra. Szóval ebben a városban kell kalandozgatnunk, illetve mindig akadnak olyan helyszínek, ahol éppen valamilyen dolgunk van. Pontosabban harcolnunk kell.


A harc a játék alappillére és legérdekesebb komponense. Sima taktikai rendszere van, akár csak mondjuk egy Xcom-nak, annyi különbséggel, hogy minden valós időben zajlódik. Habár a támadás és mozgás action point-ba kerül, még sem úgy van megoldva a dolog, hogy ha elfogy, vagy ha már nem akarunk cselekedni, akkor passzoljuk a körünket és az ellenfél jön. Nem, ha egyszerűen elfogyott a nafta, vagy éppen más karaktert akarunk mozgatni, akkor előzőt ott hagyjuk, ahol éppen van. Nincsenek körök, mindenki úgy mozog és támad, ahogy jónak véli. Az action point folyamatosan töltődik, tehát ha elfogy, akkor másodperceket kell várnunk, mire újra használhatjuk képességeinket. Eközben mozoghatunk másik karakterrel, vagy megfigyelhetjük, hogy az ellenfelünk mit csinál. Hozzáteszem, a gép is ezen a rendszeren működik.


Már ez magába foglalja az izgalmas helyzeteket és a megfontoltabb gondolkodást, és akkor még nem beszéltem a harcrendszerről. Nem úgy működik, hogy kiválasztunk egy képességet és akkor a karakterünk elsüti. Ennél sokkal királyabb megoldást eszközöltek. Minden szereplőnek vannak bizonyos kombói, amit a játék elején tud beállítani. Például a brute-nak négy támadás az kivált egy olyan variációt, mely végén egy hatalmasat üt, de két támadás és egy gyors ütéssel eldobja az ellenfelét. A kemény közelharci egységen kívül még megtalálható egy lövész és egy mágus is, akiknek szintén vannak képességeik, csak ők például távolról is tudnak sebezni. A harcok során négy karaktert irányítunk és érdemes ezekre a kombókra alapozni, hiszen így tudjuk a legeredményesebben megvívni a harcokat.


Lehetőség van már most online játszani, érdekes meccseket lehet kialakítani ezzel a valós idejű kombókra alapozott taktikai játékban. Sajnos egyelőre ennyit nyújt a City of the Shroud, de az Abyssal Arts gőzerővel dolgozik a témán, minek hatására Steam-re is hamarosan megérkezik. Egyelőre nincs adat, hogy mennyibe fog kerülni, de a játék tartalmából kikövetkeztetve nem lesz vészes. Ez egy egyszerű cucc érdekes játékmenettel, ami felüdülés lesz a komoly címek között. Ha elkészül.

Összes oldalmegjelenítés