Vaják – Tűzkeresztség

A Witcher / Vaják sorozat ötödik kötete 2015. június 10-től magyar nyelven a könyvesboltok polcain...

Örömünkre szolgál, hogy bejelenthetjük, Az utolsó kívánság, A végzet kardja, a Tündevér és A megvetési ideje után, a sorban immár az ötödik Vaják könyv 2015. június 10-i hazai megjelenését. A Tűzkeresztség című kötet folytatja Geralt és Ciri kalandos történetét, természetesen a Sapkowskitól megszokott lebilincselő stílusban.

A könyvről:
A vaják-saga következő kötete A megvetés idejének közvetlen folytatása. A lengyel szerző ismét elröpíti az olvasót a szláv mítoszok és a valóság ihlette fantáziavilágába, ahol a tét nem csupán egy szörnyvadász vagy egy kislány élete, de az Északi Királyságok sorsa is.

Ríviai Geralt a thaneddi puccs után Brokilonban lábadozik. Egy világ választja el Ciritől, a Meglepetés Gyermektől, akit pedig állítólag neki rendelt a sors – a lányt ugyanis Nilfgaardban látták utoljára. A vaják tehát hosszú és veszélyes útra  indul a driádok földjéről a háború sújtotta vidéken keresztül, de nem marad sokáig egyedül: ahogy közeledik úticéljához, egyre többen csatlakoznak hozzá... E furcsa kompánia végül egy olyan konfliktusba csöppen, melyet csak véres küzdelmek árán élhetnek túl.

„Keresztül kell jutnod a tűzön, amely megperzsel ugyan, de meg is tisztít.” (Ríviai Geralt)

A világról:
”A Sapkowski által teremtett világ sok szempontból „közép-kelet-európai”. Jó értelemben. Közelebb áll a magyar gondolkodáshoz, mint sok epikus fantasy mű, amelyet mostanában olvashattunk. A hősök megsebződnek, véreznek, nem csodálat, hanem gyűlölet, de legjobb esetben is irigység veszi körül őket. A falubeliek nem barokkos körmondatokban beszélnek. A könyvben megjelenő misztikus lények a szláv meséken és mitológián alapulnak, ezért a hangulatuk más, mint az angolszász könyvekben megszokott. Ugyanakkor viszont van egy etikai és morális kódex, amelyhez Sapkowski világának pozitív szereplői tartják magukat. Ezért együttérzünk velük, bele tudjuk képzelni magunkat a helyzetükbe.

A szerzőről:
Az 1948-as születésű Andrzej Sapkowski Lengyelország legjobb könyveladást produkáló öt kortárs szerzőjének egyike. Minden új könyve egyedül hazájában több mint 100.000 példányban került értékesítésre.


Összes oldalmegjelenítés