Through the Woods képek és trailer

Mit tenne meg egy anya a gyermekéért...

A Through the Woods egy harmadik személyű nézettel operáló pszichológiai horror játék, melyet a norvég Antagonist csapata fejleszt és amit 2016 első negyedévében szeretnének a piacra dobni, mégpedig Windowsra, Mac-re és Linuxra egyaránt.

Úgy néz ki, hogy nagyon beindult a játékipar szekere ott fönn északon, mivel egyre több ottani fejlesztőcsapat projektje lát napvilágot. Jelen cikkünk tárgyának fejlesztői, az Antagonist, egy norvég indie csapat, akik elmondásuk szerint elkötelezettek a történet vezette játékok fejlesztése iránt, amit úgy szeretnének megvalósítani, hogy ez ne menjen a játékélmény rovására. A csapat 2013-ban alakult, az oszlói Westerdals művészeti iskola hét diákja által.

A Through the Woods Norvégia partjainál fog játszódni és azt fogja feszegetni, hogy mit tenne meg egy anya azért, hogy megmentse saját gyermeke életét. A narratíva azzal kezdődik, hogy az anyát, Karent, éppen kihallgatják a fia eltűnésének ügyében. A játékos pedig akkor kapcsolódik be, amikor Karen feleleveníti a tragédiához vezető szörnyű eseményeket.

Csupán egy elemlámpa társaságában kell főszereplőnket átnavigálni a sűrű erdőn, elhagyatott faházakon és éjsötét barlangokon keresztül, miközben el kell kerülnünk mindenféle groteszk, mitológiai szörnyűséget, ahogy végigvezetjük őt az átélt eseményeken.

A hangok létfontosságú szerepet fognak játszani a játék folyamán, mivel a sötétben leselkedő veszélyek figyelmét könnyen felkelti a lámpa fénye, így amikor az ki van kapcsolva, a környezet hangjai felhangosodnak és a közeledő veszély iránya könnyebben lesz meghatározható. A játék narrációja is dinamikusan fog változni, mivel az anya és a nyomozó közötti beszélgetés a játékos tettei alapján fog alakulni. 

A fejlesztőcsapat hangmérnökei a legjobbak közül kerültek ki. Ők készítették például a Telltale féle Walking Dead sorozat hangeffektjeit. Továbbá az Antagonist a Funcommal, a The Secret World és az Age of Conan fejlesztőjével is együttműködve, motion capture segítségével alkotta meg több szereplő mozgását is.

A játék szörnyűségeit a norvég mitológiából merítve alkották meg, pár japán horrorelemmel fűszerezve, egy nagyon sötét világot alkotva ezzel. 

"Norvégiában felnőve szüleink sokszor meséltek a szörnyűségekről, amik az erdőkben éltek és amelyek gyermekekre vadásztak. Ezek nem azok a felvizezett tündérmesék voltak, amit Hollywood szolgáltat manapság a gyerekeknek," magyarázza Anders Hillestad producer. "A Through the Woods egy rémisztő élményt fog nyújtani, elérve, hogy a játékos féltse Karent és mindent, mi fontos számára."

Ez így nagyon jól hangzik és a trailert elnézve nagyon odatették magukat a fejlesztők.Várjuk szeretettel.









Összes oldalmegjelenítés