PIXEL PUZZLES 2: ANIME - TESZT ÉS VIDEOTESZT


Teszteltük a Pixel Puzzles 2: Anime című játékot...


A múltkor bemutatott Pixel Puzzles 2, a Birds alnevet viselő játéknál már kicsit megizzadtam, mert fogalmam sem volt, miként lehetne egy kirakós játékról két szónál is bővebb ismertetőt írni. Most mondhatni még nagyobb fejvakarásban vagyok, mert a sorozat (szerintem ennyi kiadott ”epizód” után bátran nevezhetjük sorozatnak) Anime alcímű része szinte alig különbözik a már előbb említett játéknál. Azért nem adom fel olyan könnyen, nézzük is meg, miben hasonlít, vagy netán tér el a két játék egymástól.


A Birds-höz hasonlóan itt is 25 féle különböző puzzle-t rakhatunk ki, melyek darabszáma véletlenszerűen van megadva. A skála itt is hasonló, az egészen kicsi 60 darabtól kezdve a 300 darabos tábláig egész széles kínálattal fogunk találkozni, amelyek olykor újfent feladják a leckét kirakás terén, de nincs az a feladat, amit ne lehetne megoldani, nemde bár?


Elég furcsa volt számomra a témaválasztás, mert őszintén szólva én nem igazán rajongok az Anime műfajért, meg úgy valahogy az egész Japán kultúra távol áll tőlem, de úgy gondoltam, egy ilyen típusú játéknál ez nem okozhat problémát. Végül is annyira nem, mint ha egy anime sorozat teljes 8 évadát kellene maratonban ledarálnom, de volt egy-két olyan pontja a játéknak, amit képtelen voltam elviselni. A zene még csak-csak elmegy, valóban meg lehet szokni, főleg, ha mellette szól a TV, rádió, vagy valami podcast, akkor egyszerűen csak nem figyelünk rá és eldúdolgat magának a háttérben. De ezúttal kaptunk magunk mellé egy ”segítőt” is, aki megállás nélkül beszél, csupa idegesítő megjegyzést vág a fejünkhöz, nevetgél meg minden, egyszerűen nem bírtam, fél óra után muszáj voltam elnémítani a játékot, mert egyszerűen a falra tudtam volna mászni az egésztől.


A fő segítő funkciók, mint a teljes kép megmutatása, a darabok beforgatása és azok pontos helyének megmutatása itt is megmaradt, csak a segítségek megszerzésének módja változott meg. Míg a Birds-ben rákokat kellett gyűjtenünk, itt minden berakott darab után a segítőnk megtölti a bal oldalon elhelyezett fiolát, amelyen egy mérce segítségével követhetjük nyomon, hogy mennyi adag… zöld izé kell még a következő segítség feloldásához. Ha elakadnánk, akkor pedig véletlenszerű időközönként adogatja a játék ezt a valamit, ami könnyen kihasználható, ha végképp elakadtunk: végül is csak hagyni kell állni a játékot 5-10 percig, aztán már szinte tele is van a mérce. Minden más maradt a régiben: a darabok forgatása, azok automatikus beillesztésének kihasználása, és a többi. Viszont a menügombokat végre a képernyő legszélére, kicsi ikonokként helyezték félre, így már nem kell tovább szenvednünk, ha a nekünk kellő puzzle darabka pont a menügombok mögött úszkál. Hallelujah!


Ha választani kellene a Birds és az Anime között, valóban nem tudnám, melyiket válasszam, mert mindkettőnek megvannak a maga előnyei és hátrányai. Inkább azt mondanám, hogy teljesen mindegy, melyiket veszi az ember, mert közel ugyan azt az élményt kapja. Kikapcsolódásnak meg tökéletes.



Pro: 
+ Kézre állóbb interface 
+ Még mindig jó szórakozást biztosít 

Kontra: 
- Az a kis izé a jobbomon marha idegesítő 
- A segítségek feloldásáért szinte alig kell megdolgozni


Értékelés
 8.5Játékmenet:

Újfent könnyen kezelhető, és gyorsan tanulható a játék mechanikája, bár a Birds-höz képest nem mutat fel sok változást.
 8 Hangulat: 

Unalmas órákban jól el lehet kattintgatni vele az időt, esetleg meghallgatni egy podcastet, vagy a kedvenc zenéinket. Olykor viszont unalmassá válik.
 7Grafika: 

Grafikailag nem nyújt sokat, bár annál többet sem, mint amit kell neki. Többségében képekből áll az egész, de ez így jól is van.
 6Hangok: 

A zene még csak-csak elviselhető, de az a nyikorgó, repülő valami nagyon nem hiányzott a játékba!
 9Szavatosság:

Hiába raktuk már ki egyszer az összes kirakós készletet, bármikor újra és újra elővehetőek, mert nem egyszerűek a feladványok.
Review score
 7.7Hasonlóan a többi részhez, ez is remek kikapcsolódást nyújt, bár aki nincs nagyon oda az anime világáért, az lehet, hogy jobban járna egy másik témát feldolgozó darabbal.

Összes oldalmegjelenítés